XBLOG logo @2x

Πόσο εξοικειωμένες είναι οι ελληνικές τράπεζες με τις επιταγές του Google AdSense;

photo by Brajeshwar on flickr

Μέχρι στιγμής, το διάστημα που είμαι “συνεργάτης” του διαφημιστικού προγράμματος της Google, προβάλλοντας διαφημίσεις στο xblog.gr, έχω λάβει γύρω στις 7-8 επιταγές. Όλες τις καταθέτω σε έναν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, σε ίδιο υποκατάστημα τις περισσότερες φορές.

Η διαδικασία είναι η εξής: Περνάω από την προϊσταμένη του υποκαταστήματος, βάζει μία υπογραφή με έναν κωδικό στην επιταγή και μετά πάω στο ταμείο για την κατάθεση στο λογαρισμό. Στο ταμείο δεν έχει υπάρξει ούτε μία φορά που η κατάθεση να γίνει γρήγορα, χωρίς ερωτήσεις του στυλ “Πώς την περνάω αυτή;” σε συναδέλφους ή προίστάμενο.

Συνήθως τα χρήματα δεσμεύονται για περίπου 5-7 ημέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα να καταθέσω ακόμη μία επιταγή AdSense, ρωτάω, όπως πάντα, την ώρα που ήμουν στο ταμείο “Πόσες ημέρες δεσμεύονται τα χρήματα;” για να πάρω την απάντηση από την κοπέλα στο ταμείο “30 ημέρες”!

Της εξηγώ ότι αποκλείεται να είναι έτσι, αφού όσες αντίστοιχες επιταγές έχω καταθέσει, τα χρήματα δεσμεύονται το πολύ για 7 ημέρες, ενώ ταυτόχρονα παρατηρώ ότι στην απόδειξη που ετοιμάζεται να μου δώσει να υπογράψω μου έχουν χρεώσει προμήθεια 1,50 ευρώ!

Εξηγώ λοιπόν πάλι ότι ούτε προμήθεια με έχουν χρεώσει ποτέ στο παρελθόν και κάπου εκεί αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι μάλλον έχει κάνει λάθος. Ρωτάει κάποιον ανώτερο, μάλλον υποδιευθυντή απ΄ότι κατάλαβα, κοιτάει την επιταγή, κάνει ένα τηλεφώνημα και τελικά η κατάθεση γίνεται κανονικά, όπως τις άλλες φορές, δηλαδή με δέσμευση των χρημάτων για 5-7 ημέρες και χωρίς προμήθεια 1,5 ευρώ.

Μου ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία και φεύγω απ΄το υποκατάστημα.

Όσοι χρησιμοποιείτε AdSense, τι καταστάσεις έχετε αντιμετωπίσει στα υποκαταστήματα των τραπεζών που τις καταθέτετε;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.