XBLOG logo @2x

Google Chrome: Νέος, ταχύτατος browser

Η Google, όπως όλα δείχνουν, εισέρχεται δυναμικά στην αγορά προγραμμάτων πλοήγησης με τον δικό της browser. Τις προηγούμενες μέρες απέστειλε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους ένα κόμικ 38 σελίδων, που εξηγεί τα κύρια χαρακτηριστικά της δικής της προσπάθειας στην κατασκευή browser με την ονομασία “Chrome”.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του Chrome, ο οποίος είναι διαθέσιμος από χθες, είναι τα παρακάτω:

– Ο Chrome είναι Open Source και στηρίζεται στη μηχανή webkit, όπως ο Safari. Επιπλέον έχει ενσωματωμένο το Google Gears

– Περιλαμβάνει τη Java Script Virtual Machine με ονομασία V8, που έχει δημιουργηθεί εξαρχής από μία ομάδα στη Δανία. Φυσικά ανήκει στη κατηγορία ανοιχτού λογισμικού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους browsers.

– Ειδικά tabs που βρίσκονται στην πάνω θέση του προγράμματος και όχι κάτω από τη μπάρα διεύθυνσης, όπως σε όλους τους άλλους browsers.

– Έξυπνη μπάρα διεύθυνσης με ονομασία omnibox και δυνατότητα auto-completion, η οποία προτείνει σελίδες που έχετε επισκεφθεί ή ακόμα και σελίδες που δεν έχετε επισκεφθεί, ενώ είναι αρκετά δημοφιλείς.

– Δυνατότητα “privacy mode”, όπου με την ενεργοποίησή της, οποιαδήποτε ενέργεια ή σελίδα επισκεφθείτε, δεν καταγράφεται πουθενά στο πρόγραμμα (ιστορικό).

– Εφαρμογές web μπορούν να τρέξουν σε δικό τους παράθυρο, χωρίς μπάρα εργαλείων και διεύθυνσης.

– Για την αντιμετώπιση κακόβολου λογισμικού, όπως malware και phising προσπάθειες, ενημερώνεται συνεχώς με λίστες κακόβουλων ιστοσελίδων.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Google Chrome από το google.com/chrome.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.