XBLOG logo @2x

Πρόστιμο 1.500.000 ευρώ στον ΟΤΕ για εκπρόθεσμη υποβολή κοστολογικών στοιχείων

ΟΤΕ

Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 1.500.000 ευρώ στην εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, ως αποτέλεσμα ακροαματικής διαδικασίας, κατόπιν διαπίστωσης παραβίασης της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και συγκεκριμένα, καθυστέρησης υποβολής των κοστολογικών στοιχείων του έτους 2009 και των καταστάσεων λογιστικού διαχωρισμού έτους 2007-2009, καθώς και μη υποβολής των υποδειγμάτων αναφορών για τις πληροφορίες κοστολόγησης μέσω του κοστολογικού συστήματος Μέσου Μακροπρόθεσμου Επαυξητικού Κόστους (LRAIC).

Επισημαίνεται ότι, με βάση τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, ο ΟΤΕ όφειλε να υποβάλει όλα τα αναγκαία για τον κοστολογικό έλεγχο / έλεγχο καταστάσεων λογιστικού διαχωρισμού έτους 2007 -2009, στοιχεία, στο τέλος Ιουλίου 2008. Στο πλαίσιο αυτό,  η ΕΕΤΤ είχε καλέσει με επιστολές της την ΟΤΕ ΑΕ να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την υποβολή των στοιχείων αυτών εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Σημειώνεται ότι για την επιμέτρηση του προστίμου, ελήφθη υπόψη ως επιβαρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι η ΟΤΕ ΑΕ έχει γίνει επανειλημμένα υπότροπος όσον αφορά στην τήρηση των υποχρεώσεών της για την παροχή κοστολογικών στοιχείων.

Παράλληλα, αναφορικά με την παράλειψη υποβολής των υποδειγμάτων αναφορών για τις πληροφορίες κοστολόγησης μέσω του συστήματος LRAIC, καθώς και την εκπρόθεσμη υποβολή των καταστάσεων λογιστικού διαχωρισμού, η ΕΕΤΤ έλαβε υπόψη ως ελαφρυντική περίσταση, το γεγονός ότι, ζητούνται για πρώτη φορά κατ΄εφαρμογή του Κανονισμού της ΕΕΤΤ 482/051/27.05.2008 (ΦΕΚ 1151/Β/2008).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.