XBLOG logo @2x

«Χωρίς Πάγιο ΟΤΕ» τέλος από τις διαφημίσεις

Φρένο στην διατύπωση «χωρίς πάγιο ΟΤΕ», που χρησιμοποιείται σε κάθε διαφήμιση από τους πάροχους εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας, βάζει με απόφασή του το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, όπως έκρινε το ΣΕΕ με την απόφαση Α/3961/10.04.2009, με αφορμή διαφημιστική επικοινωνία εναλλακτικού παρόχου για πακέτο σταθερής τηλεφωνίας, «η χρησιμοποίηση του εμπορικού σήματος του ΟΤΕ ως σημείο αναφοράς για το ύψος της χρέωσης του διαφημιζόμενου προϊόντος, χωρίς μάλιστα την άδεια ή συναίνεσή του, συνιστά παράβαση του άρθρου 1 των Βασικών Αρχών του ΕΚΔ-Ε, το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη τήρησης των αρχών του θεμιτού ανταγωνισμού».

Στην απόφαση τονίζεται ότι «η διατύπωση «χωρίς πάγιο ΟΤΕ» αποτελεί μέτρο δυσμενούς σύγκρισης εις βάρος του Οργανισμού, γιατί εύλογα δημιουργείται -τουλάχιστον σε μερίδα του κοινού- η εσφαλμένη εντύπωση ότι τα προϊόντα των εναλλακτικών παρόχων τηλεφωνίας συνήθως δε βαρύνονται με τέτοιου είδους πάγιες χρεώσεις, γεγονός που δεν είναι ακριβές».

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας είναι το όργανο αυτοδέσμευσης και τήρησης της δεοντολογίας στη διαφήμιση, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφημιστικών εταιρειών, διαφημιζομένων και ΜΜΕ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.