XBLOG logo @2x

Πρόστιμα σε ΟΤΕ και Tellas για παραβίαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Ευρώ

Την επιβολή διοικητικών προστίμων στις εταιρείες ΟΤΕ και Tellas αποφάσισε σήμερα η ΕΕΤΤ, ως αποτέλεσμα ακροαματικών διαδικασιών, για τη διαπίστωση παράβασης της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

1. Όσον αφορά στον ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ επέβαλε τα ακόλουθα πρόστιμα για τη μη παροχή στοιχείων σχετικά με τα προγράμματα «conn-x» και «All-In-One»:

– Για το Πρόγραμμα conn–x: Όσον αφορά στο πρόγραμμα conn-x, η ΕΕΤΤ επέβαλε στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. πρόστιμο ύψους 2.000.000 ευρώ λόγω άρνησης παροχής πληροφοριών, στο πλαίσιο του ελέγχου και εποπτείας της αγοράς adsl. Η ΟΤΕ Α.Ε. ουδέποτε απέστειλε τα ζητούμενα στοιχεία παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις της ΕΕΤΤ. Περαιτέρω, η ΕΕΤΤ αποφάσισε την επιβολή στην εν λόγω εταιρεία Σύστασης να απέχει στο μέλλον από ενέργειες που συνιστούν παραβίαση των υποχρεώσεων της.

– Για το Πρόγραμμα All-In-One: Αναφορικά με το πρόγραμμα συνδυαστικών υπηρεσιών «All-In-One», η ΕΕΤΤ επέβαλε στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ για εκπρόθεσμη και μη προσήκουσα παροχή των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων/πληροφοριών στην ΕΕΤΤ. Η εταιρεία ΟΤΕ, παρέβη ευθέως την υποχρέωσή της βάσει του άρθρου 64 του Ν.3431/2006 και προκάλεσε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στο έργο της ΕΕΤΤ κατά τη διαδικασία της «ex ante» εξέτασης του ανωτέρω οικονομικού προγράμματος. Περαιτέρω, η ΕΕΤΤ αποφάσισε την επιβολή Σύστασης στην ΟΤΕ Α.Ε, έτσι ώστε η τελευταία να απέχει στο μέλλον από ενέργειες που συνιστούν παραβίαση των υποχρεώσεων της.

2. Επιπρόσθετα, όσον αφορά στην Τellas, η ΕΕΤΤ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 500.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, κατόπιν σειράς καταγγελιών καταναλωτών που αφορούσαν την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών μέσω προεπιλογής φορέα και ειδικότερα τη μη αποδέσμευση των καταναλωτών από το δίκτυό της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.