XBLOG logo @2x

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΑΝΤ1

ΑΝΤ1

Μετά τις αναγκαίες ενέργειες μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα, όπως την επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή studios, τον εξορθολογισμό των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών – άμεσων και έμμεσων και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον επανασχεδιασμό διαδικασιών, ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την έναρξη Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1

Τον τελευταίο χρόνο η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης, έχει οδηγήσει μεγάλους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς στη λήψη ιδιαίτερα δύσκολων αποφάσεων, προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Στην Ελλάδα, η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη κινείται με σταθερά πτωτικό ρυθμό, της τάξεως του 25% για το α’ εξάμηνο του 2009, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται σταθεροποίηση στα νέα χαμηλά επίπεδα ή και επιδείνωση των μεγεθών. Η αγορά συρρικνώθηκε στα επίπεδα της διετίας 2004-2005 και βάσει των προβλέψεων το γεγονός αυτό δεν είναι αναστρέψιμο.

Τους τελευταίους δέκα μήνες ο ΑΝΤ1 TV, μελετώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που του επιτρέπει: να επανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να γίνει πιο ευέλικτος, αποδοτικός και αποτελεσματικός, να προσαρμόσει την κοστολογική του βάση και να συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV προχώρησε σε σειρά αναγκαίων ενεργειών μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα, όπως στην επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή studios, στον εξορθολογισμό των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών – άμεσων και έμμεσων, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον επανασχεδιασμό διαδικασιών.

Σε συνέχεια των παραπάνω κι εφόσον εξαντλήθηκε κάθε άλλο περιθώριο, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV ανακοινώνει την έναρξη Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου. Σε αντίθεση με τις σκληρές επιχειρηματικές πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις διεθνώς, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την υπευθυνότητα, την εκτίμηση και την αναγνώριση της προσφοράς των εργαζόμενων που συνέβαλαν στη μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξή του.

Ο ΑΝΤ1 TV παραμένει ο Ελληνικός Τηλεοπτικός Σταθμός που παράγει και παρέχει υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό προϊόν ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τον Έλληνα τηλεθεατή. Με σταθερή στρατηγική, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στη νέα εποχή των ΜΜΕ και της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.