XBLOG logo @2x

Πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστών από την Nokia

Nokia φορτιστής

Η Nokia ενεργοποίησε σήμερα ένα πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστών, μέσω του οποίου συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν στη κατοχή τους κάποιους συγκεκριμένους φορτιστές, οι οποίοι φέρουν τη διακριτική ονομασία Nokia, αλλά έχουν κατασκευαστεί από εξωτερικούς προμηθευτές της εταιρίας, να προβούν στη δωρεάν αντικατάστασή τους.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης διαδικασίας ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων της, η Nokia εντόπισε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικό με την ποιότητα συγκεκριμένων φορτιστών τους οποίους έχει κατασκευάσει ένας από τους εξωτερικούς προμηθευτές της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το πλαστικό κάλυμμα των συγκεκριμμένων φορτιστών θα μπορούσε να χαλαρώσει και να αποκολληθεί, αφήνοντας εκτεθειμένο το εσωτερικό της συσκευής και προξενώντας, ενδεχομένως, κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, σε περίπτωση που ο χρήστης θα ακουμπούσε σε ορισμένα σημεία του εσωτερικού του φορτιστή όσο αυτός θα βρισκόταν συνδεδεμένος σε έναν ενεργό ρευματοδότη. Η Nokia δε γνωρίζει οποιοδήποτε περιστατικό ή τραυματισμός που να σχετίζεται με τους συγκεκριμένους φορτιστές.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης αφορά μόνον έναν περιορισμένο αριθμό φορτιστών οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, από έναν συγκεκριμένο εξωτερικό προμηθευτή. Αναλυτικότερα, πρόκειται για τα μοντέλα AC-3E και AC-3U, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τις 15  Ιουνίου 2009 έως τις 9 Αυγούστου 2009, καθώς επίσης και για το μοντέλο AC-4U, με ημερομηνία παραγωγής από τις 13 Απριλίου 2009 έως τις 25 Οκτωβρίου 2009. Μόνο το μοντέλο AC-3E είχε πωληθεί στην Ευρώπη, ενώ οι φορτιστές AC-3U και AC-4U πωλούνται μόνο στη Βόρεια και Λατινική Αμερική.

Η Nokia δημιούργησε την ειδική ιστοσελίδα chargerexchange.nokia.com, όπου οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν εάν οι φορτιστές τους περιλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα αντικατάστασης, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί η γραμμή επικοινωνίας με αριθμό κλήσης 80044144300, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν δωρεάν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Η εταιρία συνιστά στους καταναλωτές που διαθέτουν τους φορτιστές που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αντικατάστασης να διακόψουν τη χρήση τους και να προχωρήσουν στην αντικατάστασή τους χωρίς καμία επιβάρυνση.

Σημαντικό: Πώς να διαπιστώσετε εάν ο Nokia φορτιστής σας πρέπει να αντικατασταθεί – κάντε κλικ εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.