XBLOG logo @2x

Η Nokia προχωρά σε Direct Business Mode και στην Ελλάδα

Την πλήρη ευθυγράμμισή των γραφείων πωλήσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ανακοίνωσε η Nokia, κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα της στρατηγικής μετασχηματισμού της εταιρίας. Από το 2010, για συγκεκριμένους παρόχους, θα προχωρήσει σε  Direct Business Mode για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις. Η διανομή της Nokia θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στις αυξανόμενες Ανεξάρτητες και Λιανικές Αγορές.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι τοπικοί πάροχοι λαμβάνουν προϊόντα  απευθείας από τη Nokia και διανέμουν οι ίδιοι στα σημεία πώλησης όπως ήδη κάνουν. Ενώ η Nokia θα αναλάβει την Διαχείριση Λογαριασμού και τα Logistics.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Greig Williams, δήλωσε σχετικά: “Ως μέρος της στρατηγικής της Nokia για τη μετάβαση σε εταιρία που εστιάζει σε ολοκληρωμένες λύσεις, είναι απαραίτητο να είναι πιο κοντά στον πελάτη. Στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς κάναμε ανακατανομή της ομάδας μας για να υποστηρίξουμε καλύτερα τους πελάτες μας στην περιοχή. Όταν οι πελάτες μας και η αγορά απαιτεί από εμάς να εργαστούμε σε ένα πιο Direct Business Mode, είναι δύσκολο και μη συνετό να μην ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες τους. Αυτό σημαίνει ευθυγράμμιση του συνήθους τρόπου εργασίας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό δίνει επίσης τη δυνατότητα στους Διανομείς μας να επικεντρωθούν περισσότερο στις αναπτυσσόμενες περιοχές της ανοικτής / SIM ελεύθερης  αγοράς και Ανεξάρτητης λιανικής πώλησης”.

Σε ότι αφορά τους διανομείς και τη συμμετοχή τους από εδώ και πέρα, ο κ. Williams είπε: “Η Nokia σέβεται βαθιά τη γνώση της τοπικής αγοράς και τον τρόπο με τον οποίον εργάζονται οι διανομείς μας. Φυσικά τους βλέπουμε να συμμετέχουν στην επόμενη φάση ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.