XBLOG logo @2x

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ

Στον 5ο και τελευταίο τελικό η Πανάθα μέσα στο ΟΑΚΑ κέρδισε τον Ολυμπιακό με σκορ 89-76, κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα, το 9ο στα τελευταία 10 χρόνια! Δείτε παρακάτω τι έγραψαν τα πέντε κορυφαία ελληνικά αθλητικά sites (κορυφαία κατά τη γνώμη μου):

Sportaction: Πράσινος παντοκράτορας
Ο Παναθηναϊκός μένει στο θρόνο του. Οι «πράσινοι» φοράνε ξανά το στέμμα του πρωταθλητή. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ένα συναρπαστικό τελικό κέρδισε τον Ολυμπιακό με 89-76 και κατέκτησε το 9ο πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια και το πέμπτο συνεχόμενο. Η ιστορία… γράφεται πλέον με «πράσινο» αφού η απαίτηση των φιλάθλων «Πρωτάθλημα και Κύπελλο και Ευρωπαϊκό» είναι πραγματικότητα με τον Παναθηναϊκό να κάνει και το Triple Crown. Δεύτερο στην καριέρα του Παπανικολάου. Ο Σισκάουσκας «ντύθηκε»… Οικονόμου και με ένα τρίποντο «μαχαιριά» στο φινάλε έκοψε τα πόδια των παικτών του Γκέρσον. Πάλεψαν μέχρι τέλος οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν από το κακό τρίτο δεκάλεπτο.

Sportnet: “Πράσινη” αυτοκρατορία!
Το triple crown είναι γεγονός! Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας, επικράτησε του Ολυμπιακού με 89-76 και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος για ένατη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι «πράσινοι» στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς τους στο ΟΑΚΑ.

Sport24: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 89-76
Ένα πράγμα δεν είχε κάνει ο Παναθηναϊκός στα δέκα χρόνια της κυριαρχίας του στο ελληνικό μπάσκετ: Να τα πάρει όλα σε μια χρονιά. Αλλά, πλέον, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχοι Ελλάδας είναι και Πρωταθλητές της Α1. Οι πράσινοι επικράτησαν με 89-76 του Ολυμπιακού σε έναν τελικό, που είχε καλό μπάσκετ, μεγάλες μονομαχίες, πολλή ένταση και αμέτρητα καθίσματα!

Sport.gr: Τα πήρε όλα σπίτι του!
Το 28ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, το 9ο τα τελευταία 10 χρόνια (5ο σερί), το 3ο συνεχόμενο νταμπλ και το treble της φετινής περιόδου, μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης και του Κυπέλλου Ελλάδας, πανηγυρίζει ο απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού μπάσκετ, Παναθηναϊκός! Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς νίκησε 89-76 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στον 5ο και τελευταίο αγώνα της σειράς των τελικών και με 3-2 νίκες έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, αφήνοντας τους ερυθρόλευκους μακριά από το πρωτάθλημα από το 1997.

Sportime: Από τα τρία το καλύτερο!
To στέμμα είναι μόνο για τον πραγματικό βασιλιά. Δεν χωράει και δεν ταιριάζει σε κανένα άλλο… κεφάλι. Ο απόλυτος μονάρχης Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο triple crown της ιστορίας του κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Τον Ολυμπιακό, που «ταλαιπωρήθηκε» από τους ψηλούς του και έπεσε στην πέμπτη μέρα του πολέμου. Οι πράσινοι έχουν εξελιχθεί σε βασικό “συγγραφέα” του ελληνικού μπάσκετ. Εξακολουθούν να γράφουν χρυσές σελίδες κατακτώντας την ένατη κούπα του πρωταθλητή τα τελευταία 10 χρόνια, μέσα στο ΟΑΚΑ. Για τον “στρατηγό” Ζέλικο ήταν το δεύτερο treble της καριέρας του (το πρώτο ήταν με την Παρτιζάν). Τελικό σκορ 89-76.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.