XBLOG logo @2x

Πανικός στις διεθνείς αγορές

Πέρα από τα όρια τις λογικής χαρακτηρίζουν οι οικονομικοί αναλυτές τις εικόνες που βλέπουμε αυτές τις μέρες, τόσο στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, όσο και του υπόλοιπου κόσμου. Μετά τις καταρρεύσεις τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών και άλλων επενδυτικών οίκων, έρχεται να επικρατήσει ο πανικός που απειλεί να χτυπήσει ακόμα και υγιείς εταιρίες, αφού οι επενδυτές ρευστοποιούν “επιθετικά” ακόμα και τίτλους εταιριών που δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποια οικονομική δυσχέρεια μέχρι στιγμής.

Τη θεαματική πτώση του Dow Jones, που έπεσε μετά από χρόνια (από τον Μάρτιο του 2003) κάτω από τις 8.000 μονάδες, ακολούθησε μία δραματική πτώση όλων των ασιατικών και ευρωπαικών χρηματιστηρίων. Εννοείται πως και το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από αυτή την κατρακύλα με το ταμπλό του να χτυπάει κόκκινο.

Αντιθέτως με τις πτώσεις στις διεθνείς αγορές, η τιμή του χρυσού αυξάνεται συνεχώς, αφού οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια στις επενδύσεις τους.

Από την άλλη η διαφαινόμενη, αν όχι σίγουρη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλάζει συνεχώς την τιμή του πετρελαίου. Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση ρίχνει το πετρέλαιο κάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.