XBLOG logo @2x

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και Κατασπατάληση Δημόσιου Χρήματος σε Ανούσια Διαφήμιση

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Φέτος στην Ελλάδα η μέρα αυτή συνδυάζεται και με κάτι άλλο: Κατασπατάληση Δημόσιου Χρήματος σε Ανούσια Διαφήμιση.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Μεταφορών εδώ και μερικές μέρες έχει ξεσκιστεί να διαφημίζει στα ΜΜΕ τις δωρεάν μετακινήσεις των γυναικών σήμερα με τα μέσα μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και τα τρένα του ΟΣΕ και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα.

Δε λέω, καλή η κίνηση για δωρεάν μετακίνηση αυτή τη μέρα, αλλά δε βλέπω το λόγο να σπαταλήσουν τόσα ευρώ για να τη διαφημίσουν τόσο πολύ αυτές τις μέρες. Νομίζω επίσης ότι δε θα έχει και τόσο μεγάλο αποτέλεσμα, πόσες γυναίκες θα ξεσηκωθούν να ταξιδέψουν αυτή τη μέρα μόνο και μόνο επειδή η μετακίνησή τους θα είναι δωρεάν;

Κάτι άλλο που συμπεραίνω επίσης είναι ότι η διαφήμιση βγήκε χωρίς καν να έχουν συμφωνήσει καλά – καλά τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας με το υπουργείο. Διάβασα στη magica ότι σε ερώτησή της στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής για τις δωρεάν μετακινήσεις σήμερα, της απάντησαν ότι δεν ισχύει καμιά δωρεάν μετακίνηση γυναικών στην Χαλκιδική!

Παραθέτω τη δήλωση του υπουργού για την πρωτοβουλία:

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία ελάχιστη, συμβολική χειρονομία αναγνώρισης του ρόλου και της συμβολής της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Η παγκόσμια αυτή ημέρα, ημέρα χωρίς εισιτήριο στα συγκοινωνιακά μέσα για όλες τις γυναίκες, πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η τιμή και ο σεβασμός προς τις γυναίκες, πρέπει να αποδίδονται όλο το χρόνο, μέσα από τις ενέργειες και τις πράξεις μας.

Μία ελάχιστη, συμβολική χειρονομία, όπως λέει ο υπουργός, που συνοδεύεται όμως από παχυλά πακέτα διαφήμισης στους καναλάρχες και τους εκδότες, λέω εγώ. Γιατί τόση διαφήμιση; Πότε θα ξεκινήσουν να μας ενημερώνουν αναλυτικά για τα ποσά που σπαταλούν σε κρατική διαφήμιση και πόσα δίνουν σε κάθε μέσο ενημέρωσης;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.