XBLOG logo @2x

Ο Χριστόδουλος στο Μαϊάμι

Ο Χριστόδουλος στο ΜαϊάμιΟ Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης), γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1939. Μαθήτευσε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 1962 έλαβε το πτυχίο της Νομικής και το 1967 το πτυχίο της Θεολογικής. Είναι διδάκτωρ της Θεολογίας, πτυχιούχος της γαλλικής και αγγλικής γλώσσας, γνώστης δε της ιταλικής και γερμανικής γλώσσας.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και πρεσβύτερος το 1965. Διετέλεσε επί 9 χρόνια ιεροκήρυκας και πνευματικός προϊστάμενος του Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσας) στο Παλαιό Φάληρο. Χρημάτισε επίσης γραμματέας και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επί αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου και Σεραφείμ.

Το 1974 εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού. Έλαβε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό. Συνέγραψε πλήθος Θεολογικών και ηθικοπλαστικών κειμένων. Αρθρογράφησε στον εκκλησιαστικό τύπο και σε εφημερίδες.

Το 1998 εξελέγη από την ιεραρχία Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Περισσότερα στη Wikipedia.

Οι περισσότεροι φαντάζομαι ότι έχετε ενημερωθεί για την περιπέτεια που περνάει με την υγεία του ο Αρχιεπίσκοπος. Τελευταία εξέλιξη είναι ότι θα μεταφερθεί στο Μαϊάμι, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από την ομάδα του ηπατολόγου Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στην Αθήνα, εξέτασε τον κο Χριστόδουλο και μαζί με τους υπόλοιπους θεράποντες ιατρούς του έλαβαν αυτή την απόφαση.

Όλες αυτές τις μέρες σκέφτομαι το εξής: Αν αντιμετώπιζα εγώ κάποια παρόμοια περιπέτεια υγείας και χρειαζόμουν μετάβαση στο εξωτερικό ή γενικά οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη, αλλά δεν είχα την οικονομική άνεση να αντιμετωπίσω το πρόβλημα, τη νοσηλεία κλπ, θα είχα την ίδια αντιμετώπιση; Νομίζω πως όχι. Φυσικά δεν εννοώ να αφήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο στην τύχη του, σαφώς και αφού οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να πάει στο Μαϊάμι να πάει, να γίνει η μεταμόσχευση και με το καλό να γυρίσει.

Όμως με αυτό το κωλοσύστημα υγείας έχουν χαθεί πολλοί “απλοί” άνθρωποι. Που για τον x, y λόγο δεν είχαν τα χρήματα να σωθούν, γιατί έμπλεξαν στη γραφειοκρατία για να πάρουν ένα ποσό των εξόδων νοσηλείας ή κάποιας επέμβασης από το ταμείο που είναι ασφαλισμένοι κλπ κλπ.. Όλοι θυμόμαστε την περίπτωση της Αμαλίας, ε; Γιατί στην περίπτωση της Αμαλίας δεν ήρθαν οι καλύτεροι γιατροί; Γιατί δεν εντοπίστηκε έγκαιρα το πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε; Γιατί χάθηκε; Γιατί χάνονται δεκάδες άλλοι άνθρωποι με παρόμοιο τρόπο; Θα αλλάξει ποτέ κάτι;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.