XBLOG logo @2x

Ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev στο Twitter

Χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, έστειλε και επισήμως το πρώτο του tweet από τα κεντρικά του Twitter μάλιστα στο Σαν Φραντσίσκο της Καλιφόρνιας! Ο πρόεδρος Medvedev βρίσκεται στις ΗΠΑ στα πλαίσια της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο Obama και είπε πρώτα να περάσει και μία βόλτα από το Twitter!

Το όλο event ξεκίνησε με την ομιλία του συνιδρυτή του Twitter, Evan Williams. Αργότερα ο Biz Stone, ο άλλος συνιδρυτής του Twitter ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι αυτή είναι από τις σημαντικότερες ημέρες της ιστορίας αυτού του social network.

Συνέχισε λέγοντας, «Πιστεύουμε ότι η ελεύθερη ανταλλαγή δεδομένων μπορεί να έχει έναν θετικό αντίκτυπο» και απευθυνόμενος στον Medvedev είπε «Πιστεύω ότι θα μας θεωρήσετε φίλους».

Τότε ήρθε η ώρα του Medvedev να ανέβει στο βήμα και να στείλει και επισήμως το πρώτο του tweet!

Το πρώτο μήνυμα του Dmitry Medvedev στο Twitter

Η μετάφραση του μηνύματος είναι «Γεια σας, είμαι τώρα στο Twitter και αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα». Οι πιο παρατηρητικοί από εσάς θα προσέξατε και έναν αριθμό μέσα στο κείμενο, το 6. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα συνηθισμένο… “τυπογραφικό” λάθος, ακόμη και οι πρόεδροι κάνουν λάθη!

Ο πρόεδρος Medvedev ακόμα θα επισκεφθεί και άλλες εταιρίες της Silicon Valley, όπως την Apple, την Cisco, την Yandex και θα συναντηθεί με τον Eric Schmidt, πρόεδρο της Google.

Απ΄ότι φαίνεται η Ρωσία ψάχνει για «συμμάχους» στον χώρο της τεχνολογίας.

Τα startups που προέρχονται από αυτή την χώρα είναι ελάχιστα και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα ήθελε να αλλάξει η ρωσική ηγεσία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα web startups μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε σαν έναν δείκτη οικονομικής ευημερίας, στον σύγχρονο κόσμο όπου το Internet παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.