XBLOG logo @2x

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στο διαδίκτυο

Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΕγκαινιάστηκε την Τρίτη 22 Μαϊου 2007 το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και η νέα ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα.

Μέσα από το www.ste.gr όλοι οι πολίτες μπορούν πλέον να ενημερώνονται με ένα απλό κλικ για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και για τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ενώ στο άμεσο μέλλον θα είναι δυνατή και η κατάθεση δικογράφων ηλεκτρονικά από τα δικηγορικά γραφεία, με ηλεκτρονικές κάρτες πιστοποίησης, καθώς και η ενεργοποίηση του δημοσίου κλειδιού ηλεκτρονικής υπογραφής (ΡΚΙ).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.100.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από κοινοτικούς πόρους. Βρίσκω πολύ θετικό το έργο, αφού έτσι αν θέλουμε να βρούμε κάτι σχετικό με αποφάσεις του ΣτΕ κλπ κάνεις ένα κλικ στο site και το βρίσκεις. Ήδη αρκετές άλλες δημόσιες υπηρεσίες αποκτούν σιγά-σιγά ή έχουν αποκτήσει ήδη σοβαρή διαδικτυακή παρουσία και έτσι ελπίζω στο άμεσο μέλλον να αποφεύγουμε τις ουρές και τη γραφειοκρατία και να τα έχουμε όλα από την άνεση του γραφείου μας 🙂

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.