XBLOG logo @2x

Νέοι AV ενισχυτές Pioneer SC-LX83, SC-LX73, VSX-LX53, VSX-2020

Ανακοινώθηκε από την Ιntersys η διάθεση των κορυφαίων AV ενισχυτών Pioneer SC-LX83, SC-LX73, VSX-LX53 και VSX-2020. Και τα τέσσερα μοντέλα αποτελούν μοναδικές δημιουργίες, στις οποίες αναπαράγεται ήχος εφάμιλλης ποιότητας με εκείνης ενός στούντιο.

Τα μοντέλα-κορωνίδες της σειράς SC-LX83 και SC-LX73 ενσωματώνουν τον Ενισχυτή Direct Energy HD της Pioneer, έτσι ώστε να πραγματοποιείται ακριβής αναπαραγωγή της πλήρους δυναμικής των ασυμπίεστων μορφών ήχου υψηλής ανάλυσης, όπως οι Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio. Με έξυπνες τεχνικές καινοτομίες αναζωογονείται η δυναμική περιοχή του συμπιεσμένου ήχου, έτσι ώστε να προσφέρεται μια εξαίσια εμπειρία ακρόασης, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η αναπαραγωγή των κορυφαίων μορφών video HD, συμπεριλαμβανομένου του 3D, και διαθέτουν έναν πανίσχυρο μετατροπέα για την αναβάθμιση ενός στάνταρντ βίντεο σε εκπληκτικής ποιότητας.

Οι ενισχυτές είναι συμβατοί με όλες διαδεδομένες συνδέσεις και τις μορφές περιεχομένου, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν συνεχή ροή ήχου μέσω Bluetooth καθώς και συνδεσιμότητα LAN (για διαδικτυακό ραδιόφωνο). Μπορούν να λειτουργήσουν μέσω τηλεχειριστηρίου, με τη χρήση της εφαρμογής iControlAV της Pioneer για τις συσκευές iPhone και iPod touch, παρέχοντας πλήρη δυνατότητα plug & play με όλα τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας της Pioneer.

Ηχητική αγνότητα

Η καρδιά των συστημάτων SC-LX83 και SC-LX73 είναι οι αποδοτικότατοι ενισχυτές Direct Energy HD, που ενσωματώνουν την αναλογική τεχνολογία ICEpower Τάξης D. Πρόκειται για την τέταρτη γενιά της τεχνολογίας αυτής, που προσφέρει ανυπέρβλητη ισχύ (μια εκπληκτικά πραγματική, πολυκάναλη συνεχόμενη ισχύς εξόδου 770W, σε 7 κανάλια για το μοντέλο SC-LX83), απαλλαγμένη από κάθε είδους παραμόρφωση.

Pioneer VSX-LX53Ο σχεδιασμός Direct Energy HD κέρδισε την πολυπόθητη πιστοποίηση THX Ultra 2 Plus (για το μοντέλο SC-LX83) και THX select 2 Plus (για το μοντέλο SC-LX73) και έγινε η πρώτη υλοποίηση Τάξης D που λαμβάνει πιστοποίηση THX. Μια επιπρόσθετη πιστοποίηση προήλθε από τα παγκοσμίως γνωστά AIR Studios. Οι μηχανολόγοι που εργάζονται εκεί συμμετείχαν ενεργά στις ρυθμίσεις των ενισχυτών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας η τέλεια αναπαραγωγή ήχου, όμοια με εκείνη ενός στούντιο.

Το σύστημα Precision Quartz Lock (PQLS) της Pioneer, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με έναν συμβατό Blu-ray Disc player, συνέβαλε στην εξάλειψη της ηχητικής παραμόρφωσης, που προκαλείται από λάθη χρονισμού, οδηγώντας σε αναπαραγωγή ήχου δυναμικής ηχητικής ποιότητας. Στο μοντέλο SC-LX83 αυτή η μοναδική τεχνολογία καλύπτει επίσης και αναπαραγωγή ήχου bitstream εκτός αυτής σε μορφή PCM. Οι ταινίες θα είναι πλέον πιο ζωντανές από ποτέ, μέσω της τεχνολογίας Dolby Pro Logic IIz, που θα σας προσφέρει μια βαθιά και πλήρη εμπειρία ήχου surround.

Η αναζήτηση της ηχητικής ακρίβειας είναι επίσης εμφανής, από την τεχνολογία που αναζωογονεί την δυναμική περιοχή στον ήχο συμπιεσμένων αρχείων. Μέσω του Advanced Sound Retriever (ASR) αναπληρώνεται η ποιότητα που χάνεται από τα συμπιεσμένα αρχεία ήχου, όπως MP3, AAC και WMA και από συμβατικά, πολυκάναλα soundtrack, όπως τα Dolby Digital και DTS. Αυτή η αυθεντική τεχνολογία της Pioneer μπορεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πηγή συμπιεσμένου ψηφιακού ήχου (φορητά player, πηγές ψηφιακής μετάδοσης κ.λπ.), έτσι ώστε να χαρίσει ζωντάνια και βάθος στον ήχο που έχει απολέσει ποιότητα, λόγω της συμπίεσης. Παρόμοια οφέλη επιτυγχάνονται μέσω του Sound Retriever Air, της πρώτης τεχνολογίας βελτίωσης ποιότητας για Bluetooth, που επαναφέρει την πυκνότητα και την πίεση του ήχου, ενώ μειώνει σημαντικά το θόρυβο μετάδοσης.

Τα συστήματα ενσωματώνουν επίσης και την Τεχνολογία Ελέγχου Φάσης της Pioneer, για να υπερβαίνονται οι διαφορές φάσης μεταξύ καναλιών και να βελτιώνεται σημαντικά ο πολυκάναλος ήχος. Επιπλέον, το σύστημα SC-LX83 προσφέρει Έλεγχο Φάσης Πλήρους Εύρους που εξαλείφει τις αλλοιώσεις φάσης, οι οποίες προκύπτουν σε πολυκάναλα δίκτυα ηχείων. Επίσης, διασφαλίζει ότι ο ήχος φτάνει στη θέση ακρόασης με τέλειο συγχρονισμό. Τέλος, στις σημαντικές τεχνολογίες ήχου περιλαμβάνεται και το αποκλειστικό, προηγμένο Σύστημα Ακουστικής Ισοστάθμισης Πολλαπλών Καναλιών (MCACC) της Pioneer. Λειτουργεί όπως ακριβώς μια επαγγελματική ηχητική σκηνή, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν αυτόματα τα ηχεία και να πραγματοποιήσουν μικροσυντονισμό στο ηχητικό σύστημα, βάσει της μοναδικής δυναμικής του χώρου τους, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την άριστη απόδοση.

Απόδοση βίντεο

Η ανάλυση 1080p πραγματικών 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο συμπληρώνει την υποστήριξη 36-bit HDMI Deep Colour για μια κινηματογραφική εμπειρία εκπληκτικού βάθους και καθαρότητας. Τα συστήματα αυτά διαθέτουν επίσης μια πανίσχυρη μηχανή αναβάθμισης βίντεο, μέσω της οποίας βελτιώνεται η ανάλυση από στάνταρντ σε 1080p. Η συμβατότητα με την έκδοση 1.4a HDMI διασφαλίζει την δυνατότητα επεξεργασίας και αναβάθμισης σε ανάλυση έως και 1080p, τόσο για τρισδιάστατο περιεχόμενο όσο και για παιχνίδια.

Συνδεσιμότητα, ευελιξία και έλεγχος

Οι ενισχυτές μπορούν να συνδεθούν μέχρι και με έξι πηγές HDMI και να αναπαράγουν όλες τις σημαντικές μορφές βίντεο και ήχου. Οι χρήστες των iPhone και iPod touch μπορούν πολύ απλά να ακούσουν μουσική μέσω του αντάπτορα Bluetooth, που συνδέεται στο πίσω πάνελ του ενισχυτή AV της Pioneer. Για μια εκπληκτική εμπειρία μέσω iPhone ή iPod, παρέχεται ειδικό καλώδιο που προσφέρει πλήρη δυνατότητα σύνδεσης βίντεο και ψηφιακού ήχου.

Pioneer SC-LX73Τα συστήματα διαθέτουν εμπρόσθια θύρα USB για δυνατότητα αναπαραγωγής ποικίλου περιεχομένου μουσικής και φωτογραφιών, ενώ οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν ροή ήχου από τον υπολογιστή τους, μέσω Bluetooth. Επιπλέον, το μοντέλο SC-LX83 μπορεί να συνδεθεί εύκολα με συμβατές δικτυακές πηγές DNLA.

Η σύνδεση LAN επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν διαδικτυακό ραδιόφωνο, με τη δυνατότητα εμφάνισης επί της οθόνης πρόσθετων πληροφοριών για τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες: Όλα τα μοντέλα μπορούν να αποθηκεύσουν 24 σταθμούς, ενώ το SC-LX83 διαθέτει και υποστήριξη vTuner.

Κατεβάζοντας διαδικτυακά τη δωρεάν εφαρμογή iControlAV από το iTunes της Apple, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα ελέγχου της στάθμης του ήχου, των εισόδων, των ζωνών, της ηχητικής ισορροπίας δεξιά/αριστερά και πολλών ακόμα παραμέτρων, μέσω του καινοτόμου περιβάλλοντος χειρισμού Multi-Touch και του μετρητή επιτάχυνσης των συσκευών iPhone και iPod touch.

Ένα τηλεχειριστήριο RF διατίθεται στον στάνταρντ εξοπλισμό του μοντέλου SC-LX83, προσφέροντας μεγάλη γκάμα λειτουργιών, ενώ προγραμματίζεται εύκολα έτσι ώστε να μετατραπεί σε γενικής χρήσης χειριστήριο και για άλλα συστήματα. Το σήμα του τηλεχειριστηρίου RF μεταδίδεται μέσω τοίχων, αλλά και πατωμάτων, καθιστώντας τη συσκευή ικανή να διαχειριστεί μηχανήματα που βρίσκονται εντός καμπίνας ή σε άλλο χώρο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.