XBLOG logo @2x

Νέοι επεξεργαστές Atom από την Intel

Intel

Γιορτάζοντας έναν χρόνο από την παρουσίαση της πλέον δημοφιλούς οικογένειας επεξεργαστών Intel Atom, ο Anand Chandrasekher, Senior Vice President της Intel και General Manager του Ultra Mobility Group, παρουσίασε δύο νέους επεξεργαστές για συσκευές Mobile Internet, στην ομιλία του στο Intel Developer Forum στο Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με τίτλο «Το Επόμενο Κύμα Ανάπτυξης της Φορητότητας», ο Chandrasekher έκανε μία πρώτη live επίδειξη της MID πλατφόρμας επόμενης γενιάς βασισμένης στον Atom, με το κωδικό όνομα “Moorestown”.

Ο Chandrasekher επέτρεψε στους ακροατές του μία «κλεφτή ματιά» στη νέα πλατφόρμα, η οποία καινοτομεί στον τομέα της χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος, σημειώνοντας μείωση μεγαλύτερη του 10x σε κατάσταση αναμονής, σε σύγκριση με την αντίστοιχη σημερινή πλατφόρμα που είναι βασισμένη στον Atom.

Αυτή η δραματική μείωση γίνεται δυνατή μέσω ενός συνδυασμού νέων τεχνικών διαχείρισης του ρεύματος, ενός partition ειδικά βελτιστοποιημένου για MID προϊόντα και της κατασκευαστικής διαδικασίας Hi-k των 45nm της Intel.

Η πλατφόρμα Moorestown, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2010, αποτελείται από ένα System on Chip (με κωδικό όνομα “Lincroft”), το οποίο περιλαμβάνει επεξεργαστικό πυρήνα 45nm Intel Atom, περιφερειακά συστήματα για τη διαχείριση γραφικών, βίντεο και μνήμης, κι έναν συνοδευτικό δίαυλο εισόδου / εξόδου (I/O). Η πλατφόρμα θα συνοδεύεται κι από μία νέα έκδοση του λογισμικού Moblin, η οποία έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να προσφέρει μία διαδραστική Internet εμπειρία εφάμιλλη του PC, σε συνδυασμό με δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας (cellular voice capabilities).

Η Intel ανακοίνωσε επίσης και την κυκλοφορία δύο νέων επεξεργαστών Atom για MIDs: τον Z550 και τον Z515. Ο Z550 φτάνει την απόδοση της σειράς προϊόντων MID στα 2 GHz με τη στήριξη της τεχνολογίας Hyperthreading της Intel, θέτοντας νέα πρότυπα μέγιστης επεξεργαστικής απόδοσης στην κατηγορία ισχύος κάτω των 3 Watt. Ο Z515 ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία Intel Burst Performance Technology (Intel BPT), η οποία επιτρέπει στον επεξεργαστή να λειτουργεί στα 1.2 GHz όταν απαιτείται απόδοση στις υπάρχουσες μικρές και κομψές MID συσκευές.

Αυτοί οι νέοι επεξεργαστές Atom διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις επιλογές των πελατών, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία Internet στις συσκευές τσέπης MID. Ο Chandrasekher ανακοίνωσε επίσης πολλά νέα σχέδια συσκευών MID για την κινεζική αγορά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.