XBLOG logo @2x

Cinema: Νέες ταινίες, Προσεχώς στις αίθουσες

Πολυαναμενόμες οι νέες ταινίες που θα κλείσουν την χρονιά και σύντομα θα απολαύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ταινίες καταστροφής, καταδικασμένου έρωτα, αγώνα επιβίωσης αλλά και κινουμένων σχεδίων θα καλύψουν τους πάντες. Δεν υπάρχει δικαιολογία, τώρα πια έχουμε μια ταινία για όλα τα γούστα…

The Twilight Saga, New moon

The Twilight Saga, New moon

Η σειρά των βιβλίων έγινε ανάρπαστη, η προηγούμενη ταινία μεγάλη επιτυχία και οι πρωταγωνιστές της απόλυτα είδωλα για τους απανταχού εφήβους. Η νέα ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου και αναμένεται να μας συνεπάρει με την ιστορία των δύο εραστών. Προσθήκη στην ταινία, η δική μου αγαπημένη, Dakota Fanning, που θα ενσαρκώσει την κακιά της υπόθεσης.

2012

2012

Ο Roland Emmerich έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του πως αυτή θα είναι η τελευταία και εντυπωσιακότερη ταινία καταστροφής που θα κάνει. Και τον εμπιστεύομαι αφού κατέχει το αντικείμενο… Το “The Day After Tomorrow” καθήλωσε και τους λιγότερο φαν του είδους και καθώς η ημερομηνία πλησιάζει -μετανοείτε!- αναμένεται να γίνει κοσμοσυρροή στις αίθουσες.

The Road

The Road

Μετά την καταστροφή του κόσμου το 2012 -αστειεύομαι, πάντως μετά από κάποια κοσμοϊστορική καταστροφή που έχει πλήξει τον πλανήτη μας- ο Viggo Mortensen μαζί με τον γιο του προσπαθούν να επιβιώσουν από τον παγετό που αρχίζει να καλύπτει τη γη και προσπαθούν να κατευθυνθούν προς τις νότιες ακτές. Η σκέψη της νεκρής μητέρας, Charlize Theron, τους συντροφεύει καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν συμμορίες ληστών και δολοφόνων. Η ταινία βασίστηκε στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Cormac McCarthy και βγαίνει το Δεκέμβριο στις ελληνικές αίθουσες.

The princess and the Frog

The princess and the Frog

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η Disney μπορεί να έχει κάνει ταινίες για Ινδιάνους, κάθε είδους πτηνό, ερπετό και ζωύφιο, ακόμα και για έναν Έλληνα -τον δικό μας Ηρακλή- ποτέ όμως για κάποιο αφρικανοαμερικανό ήρωα! Η στιγμή έφτασε και η πρώτη έγχρωμη ηρωίδα έιναι η Tiana, η οποία ζει στην Νέα Ορλεάνη την εποχή που ανθίζει η jazz. Η ταινία, που σε μια εποχή ψηφιακής τεχνολογίας επιστρέφει στη hand drawn τεχνική, αναμένεται τον Δεκέμβριο για μικρούς και μεγάλους.

A Christmas Carol

A Christmas Carol

Για το τέλος αφήσαμε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ρόμπερτ Ζεμέκις, το οποίο θα προβληθεί παραμονή Χριστουγέννων με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το διήγημα του Dickens, που αφηγείται την ιστορία του γεροτσιγκούνη Ebenezer Scrooge τον οποίο επισκέπτονται τα φαντάσματα του παρελθόντος, έχει γνωρίσει πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές, αυτή τη φορά όμως είναι πιο σκοτεινό από ποτέ και έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική του 3D animation. Να, λοιπόν, δύο λόγοι για να βρεθείτε σε μια αίθουσα, και κατά προτίμηση 3D, και να αναρωτηθείτε αν ήσασταν καλά παιδιά την χρονιά που πέρασε…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.