XBLOG logo @2x

Μετά τη συνάντηση με τη Ντόρα (updated)

Ζήλεψα τον Νίκο και είπα αντί να γράψω για τη συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη, να πω κάποια πράγματα για τη συνάντηση on camera. Σίγουρα ξέχασα να πω κάποια πράγματα, θα προσθέσω κάτι αν είναι αύριο.

Γενικά έχω θετική εντύπωση από τη συνάντηση αυτή, νομίζω ότι και η Ντόρα και οι σύμβουλοί της σε αυτά τα θέματα έχουν καταλάβει τη δύναμη των blogs και των social media γενικότερα και έχουν τη θέληση να τα αξιοποιήσουν. Αυτά για την ώρα, την κάνω για Villa. 🙂

Δείτε επίσης:

Update [18/4/2008]: Δυστυχώς μετά τη συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο χρόνος μου ήταν πολύ περιορισμένος κι έτσι το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν κάποια σχολιάκια στο παραπάνω βίντεο, το οποίο όμως πότε παίζει, πότε δεν παίζει ή αργεί υπερβολικά το buffering, έτσι είπα να κάνω ένα update στο post. Ήδη και οι άλλοι bloggers που ήταν στη συνάντηση έγραψαν τις εντυπώσεις και τα σχόλιά τους, ακολουθήστε τα παραπάνω links.

Έφτασα στο Υπουργείο Εξωτερικών πρώτος μαζί με τη Γιολάντα γύρω στις 11:00, η ώρα έναρξης της συνάντησης ήταν 11:30. Στην αίοθσα συσκέψεων που βρίσκεται αριστερά όπως μπαίνουμε στην είσοδο με υποδέχθηκε ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης, ο οποίος με προσκάλεσε στη συνάντηση, μαζί με την Ιόλη Ιόνη, η οποία επιμελείται τα βίντεο “Με άλλη ματιά” που υπάρχουν στο dorabak.gr.

Λίγο αργότερα κατέβηκε και ο Σπύρος Φράγκος από τη “DoraWebTeam”, ενώ άρχισαν να καταφθάνουν και οι υπόλοιποι bloggers. Καθίσαμε στο μεγάλο τραπέζι, ενώ συμφωνήσαμε να παρθούν πλάνα και φωτογραφίες στα τελευταία 10 λεπτά της συνάντησης, έτσι ώστε και η υπουργός να είναι πιο χαλαρή, αλλά και όποιοι bloggers δεν ήθελαν ανοιχτή κάμερα σε όλη τη συνάντηση.

Η Ντόρα κατέβηκε στην αίθουσα λιγάκι καθυστερημένη (10 λεπτά), μας χαιρέτησε όλους και έκατσε στη θέση της στο κέντρο του τραπεζιού. Στην αρχή επικρατούσε μία γενικότερη αμηχανία από όλους και από την ίδια, έκανε μία μικρή εισαγωγή ευχαριστώντας μας για την παρουσία μας κλπ. Το θέμα που συζητήσαμε περισσότερο ήταν το πώς μπορούν οι Έλληνες bloggers να διαδώσουν προς τα έξω τις θέσεις της Ελλάδας σε διάφορα εθνικά ζητήματα, όπως πχ το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η υπουργός παραδέχθηκε ότι είμαστε πολύ πίσω σε τέτοια θέματα, αλλά απ΄ότι φάνηκε έχουν τη θέληση να καλύψουν το χαμένο διάστημα και τα άτομα που έχει κοντά της νομίζω ότι είναι ικανά για να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα σε τέτοιες ενέργειες. Της προτείναμε σε πρώτη φάση ότι καλό θα ήταν να αξιοποιήσουν bloggers όπως τον Μάρκο Μούλιτσα από το dailykos.com ή τον John Aravosis από το americablog.com, οι οποίοι έχουν ελληνικές ρίζες, ενώ παράλληλα τα blog τους είναι από τα κορυφαία σε πολιτικά θέματα στην Αμερική. Της άρεσε η ιδέα και είπε στους συνεργάτες της να δρομολογήσουν κάποια συνάντηση μαζί τους σύντομα, πριν το καλοκαίρι, είτε να τους συναντήσει η ίδια η Ντόρα σε κάποιο ταξίδι της στις ΗΠΑ, είτε να τους προσκαλέσουν στην Ελλάδα.

Εκτός από αυτό, η υπουργός ζήτησε να μάθει τη γνώμη μας για τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για τα blogs. Της είπαμε ότι είναι προτιμότερο να μην εργαστούν με βάση το πώς θα αντιμετωπίσουν τα “κακόβουλα” ή συκοφαντικά blogs και πώς μία ενδεχόμενη τέτοια ρύθμιση να κάνει ρεζίλι διεθνώς τη χώρα μας. Χαρακτηριστικά ο Νίκος από το metablogging.gr ανέφερε σχόλια που γίνονται διεθνώς για χώρες που λογοκρίνουν τα blogs, το youtube και άλλες τέτοιες υπηρεσίες, επισημαίνοντας τον αντίκτυπο που θα είχε μία τέτοια ενέργεια στην προσπάθεια να διαδωθούν παράλληλα οι ελληνικές θέσεις σε διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σε εκείνο το σημείο η υπουργός μας είπε “Κατάλαβα… Don ‘t touch”!

Κάπου εκεί είχε φτάσει η ώρα να ενεργοποιηθούν οι κάμερες και οι ψηφιακές. Πλάνα και φωτογραφίες τράβηξαν ο Ανδρέας από το politikoblog.gr, ο Νίκος από το metablogging.gr, ο Νίκος από το nylon.gr και η Ιόνη από την πλευρά της Ντόρας, ενώ εκείνη την ώρα η Γιολάντα ρώτησε κάποια πράγματα την κα Μπακογιάννη σχετικά με το θέμα των Σκοπίων και κάποια πράγματα που είπε η υπουργός σε πρόσφατες συνεντεύξεις που έδωσε.

Η ώρα ήταν περίπου 13:10 όταν η υπουργός μας ευχαρίστησε για την ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε, αφού έπρεπε να αποχωρίσει για να πάει σε κάποια εκδήλωση-ομιλία με θέμα το trafficking παιδιών. Τα είπαμε λίγο μετά με τον Αχιλλέα, τον Σπύρο και τους υπόλοιπους εκεί κι φύγαμε κι εμείς. Γενικά μου άρεσε το όλο κλίμα και σαν εμπειρία η συνάντηση, η Ντόρα όπως είπε σε ένα βιντεάκι του και ο Νίκος από το nylon είναι συναρπαστική γυναίκα, σου περνάει αυτή την εικόνα, δείχνει ότι πράγματι έχει αυτοπεποίθηση, πυγμή, ότι είναι πολύ δυναμική γενικά. Φάνηκε ότι πλέον έχουν καταλάβει τη δύναμη που έχουν τα blogs και τα social media γνικότερα και θα είναι ιδιαίτερα θετικό αν καταφέρουν να την αξιοποιήσουν με τον σωστό τρόπο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.