XBLOG logo @2x

Ματαιώθηκε η απονομή των Χρυσών Σφαιρών

Η συνεχιζόμενη απεργία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ (από τις 5/11/2007) είχε σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της επίσημης εκδήλωσης απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θα γινόταν την Κυριακή. Αντί της τελετής θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα μία τυπική συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Beverly Hilton.

Την απόφαση της ματαίωσης έλαβε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που είχε την ευθύνη παρουσίασης της τελετής, σε συνεργασία με την διοργανώτρια Ένωση Ξένου Τύπου του Hollywood (HFPA).

Ο Jorge Camara, πρόεδρος της HFPA, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε αναγκασμένοι να μην πραγματοποιήσουμε την παραδοσιακή τελετή απονομής αυτή τη χρονιά, που έχει σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο να μη μπορέσουν να δουν τα αγαπημένα τους αστέρια να γιορτάζουν τις καλύτερες επιδόσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση το 2007».

Να θυμίσουμε τέλος ότι περίπου 12.000 σεναριογράφοι απεργούν, ζητώντας να λαμβάνουν ποσοστά επί των πωλήσεων των έργων τους στο διαδίκτυο και σε DVD, απεργία που έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες οικομικές ζημιές στην αμερικανική βιομηχανία θεάματος, αφού είναι αρκετές οι τηλεοπτικές σειρές που έχουν διακοπεί λόγω του ότι δεν υπάρχουν νέα σενάρια.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.