XBLOG logo @2x

Κλιμακώνονται οι απεργίες

Κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή, οι εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων εντίνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Η ταλαιπωρία του κοινού ήδη άρχισε από την Τρίτη, καθώς μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν λειτούργησαν. Όμως το απεργιακό «τσουνάμι» έρχεται την Τετάρτη με την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και από το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν τα μπλε λεωφορεία και το τραμ, ενώ μετρό και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν 10:00-15:00. Την Πέμπτη αναμένεται να μείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϋ την Τετάρτη θα κλείσουν τις μηχανές από τις 10:30 μέχρι τις 15:00 μετά το μεσημέρι.

Δημοσιογράφοι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί και βενζινοπώλες θα συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης. Συνεχίζουν την απεργία οι τραπεζοϋπάλληλοι με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στις συναλλαγές των πολιτών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι λιμενεργάτες, καθώς και οι ναυτεργάτες από τις 8:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι θα μετέχουν στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την Τετάρτη απεργούν οι πανεπιστημιακοί, ενώ 48ωρη απεργία αναμένεται να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα οι καθηγητές γυμνασίων αι λυκείων.

[image via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.