XBLOG logo @2x

Ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης για Smartphones από την Βritish Airways

Την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να κάνουν check-in και να επιβιβάζονται στο αεροσκάφος έχουν πλέον οι επιβάτες του Executive Club της British Airways που αναχωρούν από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, χάρη στο νέο Mobile Boarding Pass (ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης).

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Executive Club που διαθέτουν iPhone, iPod touch, Blackberry ή Android smartphone θα είναι σε θέση, μέσα από την εφαρμογή της British Airways, να λαμβάνουν απευθείας στο κινητό τους την ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης, την οποία στη συνέχεια θα προβάλλουν στους ειδικούς σαρωτές κατά το check-in επιταχύνοντας έτσι την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος.

Το περιβάλλον της εφαρμογής προσφέρει εύκολη καθοδήγηση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας της πτήσης, παρέχoντας άμεση πρόσβαση μεταξύ άλλων:

  • στις πληροφορίες λογαριασμού Executive Club
  • στις πληροφορίες πτήσεων σε πραγματικό χρόνο
  • σε μια εξειδικευμένη ενότητα ταξιδιωτικών νέων
  • σε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις
  • σε news feed για το Twitter για χρήστες iPhone
  • στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα ba.com για κινητά τηλέφωνα

Η British Airways ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρία που ανέπτυξε εφαρμογή κατά την παρουσίαση του iPhone στη Βρετανία. Έκτοτε, πάνω από μισό εκατομμύριο επιβάτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή από το iTunes στο iPhone τους.

Για την ώρα η δυνατότητα επιβίβασης με mobile boarding pass από την Ελλάδα αφορά μόνο όσους αναχωρούν από το “Ελ. Βενιζέλος”, αφού το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει τους ειδικούς σαρωτές.

British Airways mobile boarding pass

British Airways mobile boarding pass

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.