XBLOG logo @2x

Ζήσε δωρεάν! Πήγαινε σε εκδηλώσεις, δήλωσε συμμετοχή σε διαγωνισμούς

Όσο το κόστος ζωής ακριβαίνει, αυξάνονται οι φόροι, παρατηρούνται ανατιμήσεις σε δεκάδες απαραίτητα προϊόντα κλπ, τόσο ο κόσμος κόβει έξοδα για διασκέδαση και ψυχαγωγία προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Ναι, μπορεί τα μπουζούκια και τα club να είναι γεμάτα ακόμα και τις καθημεριμές, υπάρχει όμως κόσμος που έχει κόψει τελείως τέτοιες εξόδους γιατί δε βγαίνει οικονομικά. Και όταν έχεις να μεγαλώσεις παιδιά, να πληρώσεις φροντιστήρια, σχολεία κλπ, δεν κοιτάς τα μπουζούκια.

Σκοπό αυτού του post είναι η παρουσίαση δύο κυρίως sites που σκοπό έχουν να σας προσφέρουν… δωρεάν ζωή! Όχι σε όλους τους τομείς φυσικά, αλλά τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με πολιτισμό, εκδηλώσεις, βιβλίο και όχι μόνο. Το ένα site συγκεντρώνει όλους τους διαγωνισμούς που γίνονται online με δώρα ηλεκτρονικά είδη, κάμερες, ψηφιακές, οικιακές συσκευές, ταξίδια και αυτοκίνητα, ενώ το άλλο site προβάλλει όλες δωρεάν εκδηλώσεις (εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων).

Ποια είναι αυτά τα sites;

  • Win4Free.gr
    Αποτελεί το πρώτο ελληνικό portal αφιερωμένο αποκλειστικά στους διαγωνισμούς. Απευθύνεται σε χρήστες του internet που ενδιαφέρονται για διαγωνισμούς και αποσκοπεί να καλύψει την ανάγκη τους για ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση. Στο win4free.gr οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για πληθώρα διαγωνισμών που είναι σε εξέλιξη καθώς και για τις λεπτομέρειές τους (φορέας διοργάνωσης, περιγραφή, τρόπος συμμετοχής, δώρα, ημερομηνία λήξης, URL διαγωνισμού κτλ). Οι διαγωνισμοί είναι εύκολα προσπελάσιμοι είτε μέσω της αρχικής κατηγοριοποίησης, σύμφωνα με τα δώρα που προσφέρουν, είτε μέσω της μηχανής αναζήτησης (απλής και σύνθετης).
  • ForFree.gr
    Αν πιστεύετε πως στην Αθήνα μπορούν να διασκεδάσουν μόνο όσοι έχουν γεμάτο πορτοφόλι, το forfree.gr ήρθε για να σας αποδείξει το αντίθετο. Είναι το πρώτο ελληνικό website που εξειδικεύεται στο να συγκεντρώνει όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης και σας προτρέπει να την «δείτε» με άλλα μάτια και… τζάμπα! Eκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, εξορμήσεις στη φύση, θεατρικές παραστάσεις, πάρτι, βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις είναι μόνο ένα μικρό δείγμα όσων διοργανώνονται καθημερινά στην πόλη μας, εντελώς δωρεάν και πολύ συχνά χωρίς να τα παίρνουμε είδηση.

Μοναδικό αρνητικό το γεγονός ότι το forfree.gr καλύπτει μόνο εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα. Πιστεύω όμως ότι αν υπάρξει ανταπόκριση και ενημέρωση και από άλλες πόλεις της χώρας, τότε δε βλέπω το λόγο να μην επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Σίγουρα δεν είναι τα μόνα sites, μέσω των οποίων μπορείτε να βρείτε προτάσεις για “δωρεάν ζωή”, είναι όμως από τα πιο οργανωμένα μπορώ να πω.

Update [1/10/2008 23:15]: Τα παιδιά από το kliroseis.gr, διαβάζοντας αυτό το post, μου έστειλαν ένα email ενημερώνοντάς με για τη δική τους προσπάθεια. Πίσω απ΄το site βρίσκονται φοιτητές, που μέσω χορηγών κληρώνουν διάφορα δωράκια. Το επισκέφθηκα και έχω να πω ότι ναι μεν είναι καλή ιδέα, χρειάζεται όμως αρκετή δουλειά ακόμα. Πρότασή μου είναι ότι ίσως ήταν καλύτερα αν έψαχναν τις κληρώσεις που γίνονται online και offline και να τις συγκεντρώσουν στο site, παρά να κληρώνουν οι ίδιοι κάποια δωράκια.

[photo by murilo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.