XBLOG logo @2x

Εστιατόριο “Αρχαίων Γεύσεις”

Δώδεκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας και επιτυχίας συμπληρώνει φέτος το εστιατόριο «Αρχαίων Γεύσεις» που λειτουργεί από το 1998. Και με την έναρξη της χειμερινής σεζόν οι σεφ ετοίμασαν νέα πρωτότυπα πιάτα που θα ενθουσιάσουν τους φίλους της αρχαιοελληνικής κουζίνας αλλά και όσους αγαπούν το καλό φαγητό.

Το «Αρχαίων Γεύσεις» κατάφερε να γίνει μόνιμο στέκι πολλών επώνυμων ξένων και Ελλήνων. Χρειάστηκαν ατελείωτες ώρες μελέτης από ειδικούς επιστήμονες, όπως φιλόλογοι, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες και γευσιγνώστες. Συλλέχτηκαν συνταγές αλλά και γαστρονομικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων, μέσα από την μελέτη σπάνιων συγγραμμάτων. Είναι εξάλλου γνωστό ότι η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού ενός λαού. Ατέλειωτα ταξίδια της ομάδας ακόμα και σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού. Με προσοχή στο χώρο αλλά και στα σκεύη για την αποφυγή του φολκλόρ, στήθηκε το πρώτο κατάστημα στο Μεταξουργείο (Κοδράτου 22), ένας τεράστιος χώρος με αρχαιοελληνική ατμόσφαιρα και διακόσμηση και ένα κήπο-όαση στο κέντρο της Αθήνας.

Από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του, το «Αρχαίων Γεύσεις», κέρδισε τις εντυπώσεις. Ξένοι που λατρεύουν την Ελλάδα, το ανακάλυψαν μέσα από το internet, και είναι πολλοί εκείνοι που ταξίδεψαν στην χώρα μας για να γευτούν τα μοναδικά πιάτα του.

Έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες του εξωτερικού όπως το «ΤΙΜΕ» και η «GUARDIAN» φιλοξενούν στις σελίδες τους σπουδαία σχόλια για το «Αρχαίων Γεύσεις», το εστιατόριο που αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα. Επίσης το Travel Channel και το Discovery Channel έχουν προβάλλει το «Αρχαίων Γεύσεις» σε εκπομπές λόγω της ιδιαιτερότητας του.

Στο Αρχαίων Γεύσεις οι πελάτες ζούν μια εμπειρία που δεν την είχαν μέχρι σήμερα. Θα φάνε με κουτάλι και μαχαίρι κρέας, λαχανικά, ψάρι, χοντραλεσμένο κριθάρι και μέλι. Γεύσεις απίθανες, ξεχασμένες, πρωτοπόρες, ξεχωριστές και πάνω απ΄όλα υγιεινές! Δεν θα φάνε πιάτα με πατάτες, ντομάτα, λεμόνι, ρύζι ή ζάχαρη γιατί απλά τα υλικά αυτά δεν υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Τα συμπόσια στο Αρχαίων Γεύσεις τελούνται υπό τους ήχους αυλού και χορδών. Είναι το νέο trend στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας.

«Αρχαίων Γεύσεις»
Κοδράτου 22, Μεταξουργείο, Τηλ. 210-5239661, Φάξ: 210 5200372.
Ανοικτά κάθε μέρα μετά τις 7 μ.μ. και τις Κυριακές από το μεσημέρι.
Website: www.arxaion.gr

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.