XBLOG logo @2x

ΕΕΤΤ: Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα με κεντρικό ομιλητή τον Nicholas Negreponte

Στις 20 και 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για την Ευρυζωνικότητα με θέμα: «Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace. Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο διακεκριμένος παγκοσμίως καθηγητής κ. Nicholas Negroponte.

Ο κ. Nicholas Negroponte είναι ιδρυτής και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού One Laptop per Child. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια από το MIT, όπου ήταν συνιδρυτής και διευθυντής του MIT Media Laboratory, καθώς επίσης και Καθηγητής της Τεχνολογίας των Μέσων στην έδρα Jerome B. Wiesner.

Εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων Μάκης Παπαδόπουλος (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ), Θανάσης Λεβέντης (Βουλευτής Συνασπισμού) και Κωστής Αϊβαλιώτης (Βουλευτής ΛΑΟΣ).

Mέσα από την εξέταση θεμάτων όπως είναι η σύγκλιση ως μοχλός οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις, η σύγκλιση υποδομών και υπηρεσιών, η επιχειρηματική διάσταση της σύγκλισης και τα μοντέλα ψηφιακής τηλεόρασης και διαδικτύου στο περιβάλλον της σύγκλισης, αναδεικνύονται και αναλύονται οι δυνατότητες που προσφέρονται στη νέα ψηφιακή εποχή.

Στο Συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι διεθνών Ρυθμιστικών Αρχών, διεθνείς και εθνικοί φορείς με αρμοδιότητες στους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στελέχη της ευρωπαϊκής και εγχώριας τηλεπικοινωνιακής αγοράς και αγοράς ΜΜΕ, δημόσιοι οργανισμοί και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες για αυτό στο eett.gr/conference2009.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.