XBLOG logo @2x

ΕΕΤΤ: Πρόστιμα 7.500.000 ευρώ στον ΟΤΕ για καθυστέρηση παράδοσης κυκλωμάτων στην HOL

Την επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 7.500.000 ευρώ στον ΟΤΕ αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα τη σημαντική καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελληνική Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμο 2.000.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και 5.000.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού, λόγω του ότι η ΟΤΕ ΑΕ καθυστέρησε υπέρμετρα και αδικαιολόγητα την παράδοση μισθωμένων κυκλωμάτων στην Hellas Online.

Η ΕΕΤΤ προέβη στην συγκεκριμένη απόφαση γιατί η υπέρμετρη καθυστέρηση στην παροχή των κυκλωμάτων, η οποία επί της ουσίας ισοδυναμεί με άρνηση, είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η HOL στα μάτια των εν δυνάμει πελατών της, κυρίως στην Περιφέρεια της Ελλάδος.

Κύρια συνέπεια ήταν να απολέσει η HOL μεγάλο μέρος των πελατών της, αλλά και να μην καταφέρει να προσεγγίσει νέους, λόγω μη δυνατότητας να τους παράσχει εγκαίρως τις πωλούμενες και υποσχεθείσες ευρυζωνικές υπηρεσίες, προϋπόθεση των οποίων αποτελούσαν τα αιτηθέντα μισθωμένα κυκλώματα.

Eπίσης, η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ στην ΟΤΕ ΑΕ λόγω μη συμμόρφωσής της με την Απόφαση Προσωρινών Μέτρων που έλαβε τον Ιούλιο του 2008, με την οποία καλούσε την εταιρεία να προβεί εντός συγκεκριμένης προθεσμίας στην παράδοση τεσσάρων μισθωμένων κυκλωμάτων στην Hellas Online.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.