XBLOG logo @2x

Γραπτά μηνύματα sms και στα σταθερά

Μπορεί τα ασύρματα τηλέφωνα που κυκλοφορούν στη χώρα μας εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια να υποστήριζαν τη δυνατότητα αποστολής και λήψης γραπτών μηνυμάτων SMS, δεν την υποστήριζε όμως ο ΟΤΕ, ο οποίος χθες ξεκίνησε την παροχή της νέας αυτής υπηρεσίας.

Το σχετικό δελτίο τύπου:

Ο ΟΤΕ πρωτοπορεί και πάλι δημιουργώντας τη νέα υπηρεσία SMS από σταθερό. Από την 1η Οκτωβρίου 2007 οι καταναλωτές μπορούν να στέλνουν γραπτά μηνύματα από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς άλλο σταθερό ΟΤΕ, προς κινητό αλλά και να δέχονται μηνύματα στο σταθερό τους τηλέφωνο ΟΤΕ από κινητό τηλέφωνο ή άλλο σταθερό ΟΤΕ.

Οι χρεώσεις για τη νέα υπηρεσία ΟΤΕ SMS είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδας. Συγκεκριμένα:
– 0,047 ευρώ ανά μήνυμα από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς σταθερό ΟΤΕ
– 0,067 ευρώ ανά μήνυμα από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς κινητό.

Δε μπορώ σε αυτό το σημείο να μην αναφέρω ότι η λέξη “πρωτοπορεί” στην αρχή του δελτίου τύπου μου φαίνεται τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου, αφού μία τέτοια υπηρεσία μόνο ως πρωτοπορία δε μπορώ να τη χαρακτηρίσω, αντίθετα ήταν κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει από καιρό.

Anyway. Για να στείλετε και να λάβετε γραπτό μήνυμα στο σταθερό θα πρέπει καταρχήν να έχετε μία συσκευή που να δέχεται/στέλνει SMS, κυκλοφορούν πολλές τέτοιες στην αγορά πλέον και κοστίζουν 30-50 ευρώ (δείτε μερικές στο Πλαίσιο, το e-shop και τον Γερμανό). Το επόμενο βήμα είναι να αποθηκεύσετε στη συσκευή τον αριθμό κέντρου μηνυμάτων του ΟΤΕ, ο οποίος είναι 559550000, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευής σας. Ακόμη πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων, εκτός αν έχετε σύνδεση ISDN όπου είναι ενεργοποιημένη ήδη.

Τέλος όλοι οι συνδρομητές του ΟΤΕ έχουν τη δυνατότητα για ένα μήνα να στείλουν δωρεάν απεριόριστα γραπτά μηνύματα sms από το σταθερό τους σε άλλα σταθερά ΟΤΕ, προκειμένου να γνωρίσουν την υπηρεσία.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.