XBLOG logo @2x

Γιατί η συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με bloggers προκάλεσε τόση ενόχληση σε κάποιους;

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με bloggers

Από την Τετάρτη που έγινε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τους bloggers έχω διαβάσει πολλά posts με διάφορα σχόλια που έχουν γίνει, όπως επίσης και δημοσιεύματα σε εφημερίδες και “ρεπορτάζ” που προβληθηκαν σε κανάλια. Απορώ ειλικρινά γιατί μία συνάντηση μίας υπουργού με bloggers προκάλεσε τόσες αντιδράσεις;

Και τι δε μας έχουν προσάψει… Από άσχετους bloggers μέχρι γιουσουφάκια της Ντόρας Μπακογιάννη μας χαρακτηρίζουν κάποιοι! Εντύπωση δε μου έχει κάνει ένα post που βλέπω δημοσιευμένο σε πολλά blogs, στο οποίο αναφέρεται ότι δε θα έπρεπε να προσκληθούν στη συνάντηση όσοι προσκλήθηκαν, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ασχοληθεί με το Σκοπιανό, τη Μακεδονία κλπ. Μα, παιδιά, όλοι όσοι προσκληθήκαμε και πήγαμε στη συνάντηση με τη Ντόρα είπαμε επανηλειμμένα ότι δεν υπήρχε “ατζέντα” θεμάτων στη συνάντηση! Μας κάλεσαν απλά σε μία συνάντηση με την υπουργό και απλά η συζήτηση περιστράφηκε στο πώς θα διαδοθούν οι θέσεις της Ελλάδας γενικά σε εθνικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Το ξανατονίζω: Δεν μας κάλεσαν για να συζητήσουμε για το Σκοπιανό!

Άλλοι επίσης προσπαθούν να “ανακαλύψουν” τους λόγους για τους οποίους “επιλεχθήκαμε” οι bloggers που πήγαμε στη συνάντηση. Και σε αυτό απαντήσαμε, έτυχε να επιλεχθούμε εμείς, όπως μου είπε ο Αχιλλέας που με κάλεσε, προσκάλεσαν κάποιους είτε γιατί έκαναν follow τη Ντόρα στο twitter, είτε γιατί είχαν κάποια αφορμή από αυτούς, για παράδειγμα κάποιο post για τη Ντόρα κλπ. Άλλοι γράφουν ότι δεν έπρεπε να πάει κανένας, αλλά αν ήθελε η υπουργός να μάθει τις απόψεις μας να μπει και να διαβάσει τα blog μας. Λάθος. Καλά και τα blogs και τα posts και τα emails, δεν είναι κακό όμως να έχεις και μία προσωπική επαφή, έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

Αυτά με τους bloggers που “κράζουν” τους bloggers που πήγαμε στη συνάντηση. Τους ευχαριστώ όμως, το xblog.gr τις τελευταίες ημέρες σκαρφάλωσε στην 45η θέση στα top 100 blogs στην κατάταξη του sync.gr με 93 posts σε 79 blogs!

Πάμε στα “mainstream” media; Όπως είπαμε συμφωνήσαμε στη συνάντηση οι κάμερες να ανοίξουν στα τελευταία δέκα λεπτά. Ο Νίκος από το metablogging.gr και η Ιόνη από την ομάδα της κας Μπακογιάννη ήταν οι μόνοι που πήραν πλάνα με κάμερες. Ο Νίκος ανέβασε το βίντεο στο internet, απ΄όπου το πήραν κάποια κανάλια και το έπαιξαν στα δελτία ειδήσεων, “ξέχασαν” όμως να κάνουν αναφορά στην πηγή, απαράδεκτο.

Κάτι επίσης απαράδεκτο έκανε και η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” στη σημερινή της έκδοση. Στη σελίδα 31 της εφημερίδας μπορείτε να δείτε τέσσερις από τις φωτογραφίες που έβγαλε ο karpidis στη συνάντηση, χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία αναφορά στην πηγή. Στο ανυπόγραφο κείμενο με τίτλο “Όταν η Ντόρα έκανε άνω κάτω τους bloggers” αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “Επισήμως, πάντως, οι bloggers προσκλήθηκαν για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το Σκοπιανό”. Μπαρούφες κύριοι, δεν υπήρξε πρόσκληση για να συζητήσουμε το θέμα των Σκοπίων, το έχουμε γράψει όλοι όσοι ήμασταν εκεί, πόσες φορές πρέπει να το πούμε ακόμα για να το καταλάβετε;

Για να μη μιλησω για τις άθλιες περιγραφές που έχουν βάλει κάτω από τις φωτογραφίες. Χαρακτηριστικά κάτω από τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η Ιόνη, η οποία βιντεοσκοπεί συναντήσεις και δραστηριότητες της υπουργού και ετοιμάζει τα βιντεάκια “Με άλλη ματιά“, γράφουν “Η γκριμάτσα της κοπέλας που βρέθηκε ξαφνικά από την ελευθερία του blogging στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΠΕΞ θα μπορούσε να οφείλεται είτε σε αυτά που ακούει είτε στη σκέψη ότι για να ανεβάσει στο youtube το βίντεο από τη συνάντηση θα πρέπει να χάσει πάρα πολλή ώρα για να περάσει τους υπότιτλους”.

Αυτό κύριοι δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι αθλιότητα. Πήρατε τις φωτογραφίες και γράψατε ό,τι σας κατέβηκε στο κεφάλι απλά για να γεμίσετε τη σελίδα. Ντροπή.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.