XBLOG logo @2x

Βροχές και καταιγίδες

Οι μετεωορόγοι προειδοποίησαν ότι από χθες θα σημειωθούν σε όλη την Ελλάδα βροχές και καταιγίδες. Από χθες λοιπόν, κατά διαστήματα, στην Αθήνα τουλάχιστον που μένω, ρίχνει… καρέκλες! Καιρός ήταν, αφού περάσαμε ένα καλοκαίρι αρκετά ξηρό και μία δυνατή βροχή ήταν κάτι που χρειαζόταν νομίζω αρκετά.

Βέβαια μακάρι οι βροχές να μη δημιουργήσουν προβλήματα στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, στην Ηλεία και στις τόσες άλλες περιοχές που κάηκαν δάση και σπίτια το καλοκαίρι.

Όπως διαβάζω στο skai.gr, αυτή την ώρα προβλήματα παρατηρούνται στην είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια Ελευσίνας, λόγω του ότι συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ καθαρίζουν φρεάτια στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Χθες το μεσημέρι παρατηρούσα τη βροχή από το σπίτι μου και έβλεπα σε αρκετά σημεία όπου υπάρχουν φρεάτια το νερό να λιμνάζει. Τα φρεάτια δυστυχώς για ακόμα μία χρονιά δεν καθαρίστηκαν έγκαιρα και έτσι το νερό δε μπορεί να διαφύγει, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι δρόμοι κτλ. Σε αυτό φυσικά δε φταίνε μόνο οι αρμόδιες αρχές που δεν έπραξαν τα δέοντα, δηλαδή καθαρισμό φρεατίων όταν έπρεπε, αλλά και εμείς, που πετάμε κάθε τόσο τα τσιγάρα μας, τις τσίχλες μας και ό,τι άλλο θέλουμε να πετάξουμε κάτω στο δρόμο και μετά λέμε ότι φταίει μόνο ο δήμος που δεν καθαρίζει κλπ.

Κλείνω το post παραθέτοντας την πρόβλεψη της ΕΜΥ από το in.gr: «Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο με χαρακτηριστικά τις πολύ ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 9 και πιθανώς κατά τόπους 10 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες και από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με εξαίρεση ίσως την ανατολική Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων».

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.