XBLOG logo @2x

Αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Έως και τις 10 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους –ηλεκτρονικά και μόνο μέσα από το www.eap.gr– όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Οι θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 είναι συνολικά 7.400 -από τους οποίους 320 μεταπτυχιακοί θα καλύψουν θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ-  και η επιλογή θα γίνει με κλήρωση στις 19 Δεκεμβρίου 2009.

Το Ε.Α.Π. είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το μοναδικό, που υποστηρίζει την εξ΄αποστάσεως παροχή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, αλλά και παραγωγή έρευνας. Πρωταρχικός στόχος είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους εργάζονται ή οι υποχρεώσεις τους δεν τους επιτρέπουν να παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα.

Αντί των διαλέξεων υπάρχουν οι Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις, οι οποίες μάλιστα δεν είναι υποχρεωτικές, ενώ ο ίδιος ο καθηγητής επικοινωνεί τηλεφωνικά ή μέσω email με τους φοιτητές προκειμένου να τους καθοδηγήσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο βαθμός συνυπολογίζεται τόσο από τις εργασίες που παραδίδουν οι φοιτητές όσο και από τις γραπτές εξετάσεις.

Το κόστος ανέρχεται σε 750-850 ευρώ ανά θεματική ενότητα και μπορεί να απαιτούνται έως και 12 ενότητες για να ολοκληρωθεί ένας κύκλος σπουδών. Ο τίτλος που παρέχεται είναι, φυσικά, ισότιμος με κάθε άλλου πανεπιστημιακού ιδρύματος, όμως το Ε.Α.Π. είναι το μόνο που αν και είναι δημόσιο, απαιτεί δίδακτρα!

Συνετό θα ήταν να ενημερωθείτε προτού υποβάλλετε την αίτησή σας, καθώς μπορεί οι παρακολουθήσεις να μην είναι υποχρεωτικές, ο βαθμός δυσκολίας όμως παραμένει ο ίδιος. Συγκεκριμένα, μελέτη που υλοποιήθηκε από το ίδιο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αποκάλυψε ότι το ποσοστό των φοιτητών που διακόπτουν τις σπουδές τους φτάνει το 25,8% και δεύτερος κατά σειρά λόγος, μετά τα προσωπικά κωλύμματα, είναι ο όγκος της ύλης για την ετοιμασία των εργασιών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.