XBLOG logo @2x

EduRadar.gr, Digg like site για την εκπαίδευση στην Ελλάδα

Ένα site σαν το Digg αλλά μόνο για τα θέματα εκπαίδευσης στην Ελλάδα ήταν αυτό που έλειπε και το έφτιαξε ο Dr Teddy. Στο EduRadar.gr συγκεντρώνεται υλικό με links κλπ από ιστοσελίδες και blogs που περιέχουν ειδήσεις από το χώρο της εκπαίδευσης, προτάσεις διδασκαλίας, ενώ δεν λείπουν sites σχολείων, εκπαιδευτικά portal και ό,τι άλλο έχει να κάνει με τον εκπαιδευτικό χώρο και βρίσκεται online.

Όπως γράφει και ο ίδιος στο “About” του EduRadar.gr:

Η ιδέα μου ήρθε όταν είδα το techradar.gr (το οποίο τελικά έγινε TechInsider.gr) του Σίμου. Σκέφτηκα πως θα ήταν καλό, μιας και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο που αφορά αποκλειστικά και μόνο τα περί εκπαίδευσης, να προσπαθήσω να φτιάξω μια σελίδα όπου, με τη συμμετοχή όλων μας, θα συγκεντρώναμε και -κυρίως- θα αξιολογούσαμε το ελληνικό “εκπαιδευτικό” διαδίκτυο.

Ιστοσελίδες με θέματα γύρω από την εκπαιδευτική πραγματικότητα υπάρχουν πολλές: ειδησεογραφικές, ιστολόγια (blogs), προσωπικές σελίδες με προτάσεις διδασκαλίας, εκπαιδευτικά portals, sites σχολείων και γραφείων εκπαίδευσης. Άλλα αξίζουν μια… δεύτερη και παραπάνω επίσκεψη, άλλα ξεχνάμε αμέσως ότι τα επισκεφτήκαμε.

Γιατί να μην έχουμε έναν χώρο όπου ο καθένας μας θα προτείνει ό,τι ενδιαφέρον συναντάει στις διαδικτυακές του περιπλανήσεις και θα το θέτει στη διάθεση της… ψήφου του κοινού; Γιατί να μην ξεχωρίσουμε όλα εκείνα που πραγματικά θα άξιζε να διαβάσουμε όλοι εμείς και ίσως έτσι να βελτιώσουμε την ποιότητα του ελληνικού διαδικτύου (σε σχέση πάντα με την εκπαιδευτική μας ιδιότητα);

EduRadar.gr λοιπόν και… Ας μπούμε σε τάξη!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.