XBLOG logo @2x

Έρχονται τα πρώτα laptop με Arrandale και SDXC!

Κάπου στα μέσα του Απριλίου του 2009 γράφτηκαν τα πρώτα λόγια για τη νέα γενιά των γνωστών Security Digital (SD) Cards που ακούνε στο όνομα SDXC και έρχονται να αλλάξουν τα καθιερωμένα του portable storage δίνοντας μέχρι και 2 ΤΒ αποθηκευτικού χώρου, σε αντίθεση με το Max Capacity των 32 GB και με ταχύτητα bus interface τα 300 MB αντί των 104 ΜΒ/sec που ήταν η μέγιστη μέχρι τότε! Όπως ήταν αναμενόμενο οι developers των μεγάλων κατασκευαστών έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά και τα εργαστήρια – γραφεία γέμισαν με ιδέες και προτάσεις!

Πριν από μία εβδομάδα περίπου, το DailyTech έφερε στην επιφάνεια κάποιες αποδείξεις, ότι οι κόποι των developers δεν πήγαν χαμένοι, αφού τρεις από τις πιο γνωστές και μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες hardware, οι Dell, Lenovo και HP δουλεύουν πάνω σε νέα project, τα οποία θα “φοράνε” το νέο Arrandale chipset της Intel στα 32nm και παράλληλα θα είναι ειδικά σχεδιασμένα και τα πρώτα ικανά να φιλοξενήσουν και SDXC readers.

Επίσης ακούγονται φήμες και για την Apple, η οποία ενδέχεται άμεσα να ακολουθήσει τη νέα XC τακτική και μάλιστα από το επόμενο κιόλας upgrade lineup των MacBooks!

Σίγουρα αυτή η στροφή στη νέα γενιά SD δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη, γιατί όταν κάτι καινούριο έρχεται στον high-end κόσμο, η αμέσως επόμενη κίνηση που περιμένει κανείς είναι η ενσωμάτωση του “νέου” χαρακτηριστικού από τους κατασκευαστές.

Αναμένουμε τις εξελίξεις εναγωνίως λοιπόν!

Πηγή: Zero.gr

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.