XBLOG logo @2x

Ένα παγκάκι για την Αθήνα

Η Αθήνα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βρίσκεται αναμφισβήτητα σε μειονεκτική θέση, κυρίως εξαιτίας της άναρχης δόμησης που αλλοίωσε τον χαρακτήρα της. Ο Δήμος Αθηναίων και το διεθνές μη κυβερνητικό δίκτυο «Ο Κόσμος της Αθήνας» ανέλαβαν μια πρωτοβουλία προκειμένου να βελτιώθει η αισθητική της πόλης και ταυτόχρονα η καθημερινότητα των πολιτών της. Διοργανώνει, λοιπόν, ένα διαγωνισμό προκειμένου να βρεθεί το νέο παγκάκι – σήμα κατατεθέν της Αθήνας.

Η επιλογή θα γίνει μετά από διαγωνισμό στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν και διαθέτουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Απριλίου στο επίσημο site www.athensbenchmark.com, όπου ο καθένας μπορεί να ψηφίσει το παγκάκι της επιλογής του. Τα πενήντα πιο δημοφιλή θα εκτεθούν στον χώρο “Τεχνόπολις” από τις 26/4 έως τις 9/5. Τα παλιά, κατεστραμμένα παγκάκια θα επισκευαστούν από ομάδες εθελοντών και συνεργεία του Δήμου.

Εκείνο που αναζητά η επιτροπή είναι ένα σχέδιο που θα δένει αρμονικά με τον χώρο ταυτόχρονα, όμως, θα είναι λειτουργικό. Τα υλικά, φυσικά, θα πρέπει να είναι ανακυκλώσιμα και το κόστος παραγωγής να κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια. Στην επίσημη ιστοσελίδα θα μπορέσετε να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες, αλλά και να εμπνευστείτε από άλλες δημιουργίες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε πως “Με αυτό τον τρόπο, σηματοδοτούμε την μετάβαση της πόλης μας σε μία σύγχρονη πόλη που αξιοποιεί τη δημιουργικότητα και τον πολιτισμό για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της. Ο Δήμος Αθηναίων ενέταξε το Athens Bench Mark στο πρόγραμμα «Αθήνα 2010», στη δέσμη των δράσεων μας που ως αποστολή έχουν τη δημιουργία μίας Αθήνας, με οικολογική συνείδηση, συμμετοχική συμπεριφορά, κοινωνικό πρόσωπο και πολιτισμική αναφορά”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.