XBLOG logo @2x

VisitGreece.gr: Επιτέλους Ανανεώθηκε!

Επιτέλους η προηγούμενη έκδοση του VisitGreece.gr αποτελεί παρελθόν και το επίσημο site του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό ανανεώθηκε ριζικά!

Από την πρώτη σελίδα το VisitGreece.gr… «μυρίζει» Ελλάδα, αλλά και κατά την πλοήγησή σου σε αυτό, με χαρακτηριστικές εικόνες από Ελλάδα να εμφανίζονται στο πάνω μέρος κάθε σελίδας, ανάλογα με το τι επιλέγεις να δεις, πχ θάλασσα, νησιά, μνημεία κλπ.

Όσον αφορά την πλοήγηση, την βρήκα μία αρκετά εύκολη υπόθεση, με σωστή κατανομή της πληροφορίας για γρήγορη πρόσβαση σε αυτό που ψάχνει ο κάθε επισκέπτης. Το νέο site ανέβηκε χθες, οπότε σίγουρα το επόμενο διάστημα περιμένω να δω πολύ περισσότερο περιεχόμενο να προστίθεται σε αυτό.

Πολύ θετικό κρίνω το γεγονός ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα -αυτό αναφέρεται σε blog post της επιτροπής Διαδικτύου και Νέων Μέσων του ΕΟΤ- για την κατασκευή του, στην οποία συμμετείχε το προσωπικό του ΕΟΤ και εμπειρογνώμονες που προσέφεραν εθελοντική εργασία.

Κλείνοντας, μία-δύο παρατηρησούλες για το νέο site:

  1. Μετά τις πληροφορίες για κάθε προορισμό που περιέχονται στο VisitGreece.gr, υπάρχουν σύνδεσμοι (links) προς τα επίσημα sites δήμων, νομαρχιών κλπ για να δει ο χρήστης περισσότερες πληροφορίες. Σε κάποιες περιπτώσεις τα sites αυτά έχουν πάψει να λειτουργούν, με αποτέλεσμα να μην οδηγούν πουθενά ο κάθε σύνδεσμος. Για παράδειγμα: Μιας και κατάγομαι από την Σκόπελο, το πρώτο πράγμα που έκανα μπαίνοντας στο ανανεωμένο VisitGreece, ήταν να δω τι πληροφορίες υπάρχουν για το νησί μου. Στο τέλος λοιπόν αυτών των πληροφοριών υπάρχει link προς το skopelos.gr, που ήταν το επίσημο site του Δήμου Σκοπέλου και λέω “ήταν”, γιατί το site εδώ και καιρό δεν υπάρχει, ενώ και όταν υπήρχε δεν ήταν το πληρέστερο site για το νησί. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχουν σύνδεσμοι όχι μόνο προς “επίσημα” sites δήμων και νομαρχιών, αλλά και ιδιωτών που έχουν κάνει καλύτερη δουλειά σε πολλές περιπτώσεις από τα “επίσημα”, στην περίπτωση της Σκοπέλου, το skopelosweb.gr κρίνω ότι είναι το πληρέστερο site για το νησί.
  2. Θα ήθελα πιο φιλικά URL, για παράδειγμα το url της σελίδας για την Σκόπελο θα προτιμούσα να είναι της μορφής visitgreece.gr/islands/sporades/skopelos, παρά http://www.visitgreece.gr/portal/site/eot/menuitem.f6461d577e1bafc0ace49610451000a0/?vgnextoid=a648bb1c11089110VgnVCM100000460014acRCRD&lang_choosen=en όπως είναι στην πραγματικότητα.
  3. Πιστεύω τέλος ότι το περιεχόμενο του VisitGreece.gr πρέπει να διατεθεί και σε άλλες γλώσσες στο άμεσο μέλλον και όχι μόνο στα ελληνικά και τα αγγλικά. Ναι, οι περισσότεροι διαβάζουν αγγλικά, αλλά νομίζω ότι καλό θα ήταν το περιεχόμενο να είναι προσβάσιμο και σε γλώσσες όπως γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, ρωσσικά κλπ.

Μπορείτε να δείτε επίσης το VisitGreece Facebook Fan Page, το account στο YouTube, αλλά και φωτογραφίες στο Flickr.

Εσάς πώς σας φάνηκε το ανανεωμένο VisitGreece.gr;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.