XBLOG logo @2x

Έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα

Έλεγχοι σε νυχτερινά κέντραΤις προηγούμενες μέρες επόπτες υγείας της Νομαρχίας Αθηνών έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλιακή, αλλά και την περιοχή του Ψυρρή. Σύμφωνα με τους ελέγχους, σε 11 μαγαζιά εντοπίστηκαν παραβάσεις, οπότε και κατατέθηκαν 11 μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα. Ελπίζω οι έλεγχοι να επεκταθούν και σε όλα τα μαγαζιά της παραλιακής και όχι μόνο, να μάθουμε επίσημα ποια παρανομούν, αλλά και ποια είναι εντάξει απέναντι στο νόμο.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Νομαρχίας Αθηνών, στο οποίο θα δείτε όλα τα μαγαζιά στα οποία εντοπίστηκαν παραβάσεις, τις δηλώσεις του νομάρχη Αθηνών κου Σγουρού κλπ.

Εδώ αναδημοσιεύω μόνο τρία (3) από αυτά τα μαγαζιά, στα δύο από τα οποία πηγαίνω συχνά, το Envy και το Dekko που βρίσκονται στην πλαζ Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.

1. Envy Πλαζ Αγίου Κοσμά (Λ. Ποσειδώνος 1, Ελληνικό): Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα λειτουργεί ως μπαρ με μουσική, χωρίς όμως να έχει άδεια μουσικών οργάνων, ενώ από την άδεια λειτουργίας που έχει θα έπρεπε να λειτουργεί ως εστιατόριο. Επίσης, στον υπαίθριο χώρο υπήρχε υπαίθριο μπαρ χωρίς να αναγράφεται στην άδεια λειτουργίας. Το παρασκευαστήριο ήταν ακάθαρτο, ενώ οι κάδοι απορριμμάτων ήταν ανοικτοί και όχι κλειστοί. Στον ακάλυπτο χώρο υπήρχαν άχρηστα αντικείμενα, ενώ οι παγομηχανές ήταν ακάθαρτες και βρέθηκαν εκτός του καταστήματος. Επίσης, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες, μέσα σε ψυγεία, από παγάκια, τα οποία βρίσκονταν σε σακούλες απορριμμάτων, χωρίς να αναγράφεται το εργαστήριο παρασκευής τους. Δεν υπήρχε βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων, ενώ τα ατομικά βιβλιάρια των εργαζομένων στάθηκε αδύνατον να ελεγχθούν, αφού όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του καταστήματος έχουν καταστραφεί από πλημμύρα και δεν έχουν αντικατασταθεί.

2. Dekko Πλαζ Αγίου Κοσμά (Λ. Ποσειδώνος 1, Ελληνικό): Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα λειτουργεί ως καφετέρια-σνακ μπαρ με παρασκευαστήριο και με μουσική, χωρίς άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων και χωρίς άδεια παρασκευαστηρίου. Διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει επέκταση του χώρου της λάντζας και της αποθήκης. Τα πλακάκια στη λάντζα ήταν κατεστραμμένα και ακάθαρτα. Επίσης, υπήρχε ξύλινος πάγκος εργασίας που ήταν κατεστραμμένος. Σε ακάθαρτο και χωρίς θερμόμετρο ψυγείο βρέθηκαν ανακατεμένα κατεψυγμένα τρόφιμα (πχ ψάρια, κρέατα, λαχανικά, μπιφτέκια, ξηροί καρποί, βούτυρα κλπ), σε κατεστραμμένες συσκευασίες και χωρίς ημερομηνία λήξης. Δεν υπήρχε βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων και δεν επεδείχθησαν τα βιβλιάρια υγείας των εργαζομένων.

Σχόλια: Όσον αφορά το Envy λίγο μούφα μου φαίνεται η δικαιολογία του υπευθύνου ότι πλημμύρισε το μαγαζί, καταστράφηκαν τα ατομικά βιβλιάρια των εργαζομένων και δεν τα αντικατέστησαν ακόμα, ενώ όσον αφορά το Dekko ευτυχώς όσες φορές έχω πάει, πάω για το club και όχι για το εστιατόριο, στο οποίο φυσικά και μετά από αυτά δε θα φάω ποτέ.

Και πάμε σε ένα άλλο μαγαζί, το Romeo, για το οποίο μετά τον έλεγχο δεν κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, αλλά ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ο Δήμος Ελληνικού. Για να δούμε τι εντόπισαν οι επόπτες στο Romeo:

Romeo (Ελληνικού 1, Ελληνικό): Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχει αναπτύξει 400 κινητά καθίσματα στο ισόγειο και 144 στον εξώστη, ενώ σύμφωνα με την άδεια θα έπρεπε να αναπτύσσει 148 καθίσματα στο ισόγειο και να μην γίνεται χρήση του παταριού.

Σχόλια: Έτσι εξηγείται πώς βάζουν τόσο κόσμο σαν τις σαρδέλες στριμωχτά στα τραπέζια. Βγάζουν οι μάγκες επιχειρηματίες άδεια για 148 καθίσματα, αλλά βάζουν στον ίδιο χώρο 400 καθίσματα!! Σφραγίστε τα ρε να μην ξανανοίξουν ποτέ!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.