XBLOG logo @2x

Έκρηξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε σήμερα νωρίς το πρωί το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνών. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στις 5:35 το πρωί, ενώ νωρίτερα στις 5:05 υπήρξε τηλεφώνημα στην “Ελευθεροτυπία” από άγνωστο, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα εκραγεί φορτηγάκι με εκρηκτικά σε 40 λεπτά έξω από το Χρηματιστήριο. Έτσι, στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, που απέκλεισαν το χώρο, ενώ η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπέστησαν υλικές ζημιές σταθμευμένα αυτοκίνητα από την πυρκαγιά που ξέσπασε, ενώ ελαφρά στο χέρι τραυματίστηκε από θραύσμα τζαμιού μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγάκι είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή του Ζωγράφου, ενώ αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες από την αντιτρομοκρατική και την εγκληματολογική υπηρεσία.

Κανονικά η λειτουργία του Χρηματιστηρίου σήμερα

Παρά τις τεράστιες υλικές ζημιές που υπέστη το κτίριο του Χρηματιστηρίου από την σημερινή έκρηξη, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοίνωσε ότι οι αγορές τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου θα λειτουργήσουν κανονικά, στο συνηθισμένο ωράριο λειτουργίας.

[photo by Tilemahos Efthimiadis]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.