XBLOG logo @2x

ΣΕΛΠΕ: Η εκλογολογία δεν βοηθάει την οικονομία

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)

Από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με την αναγγελθείσα εκλογική αναμέτρηση και την κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας, τη στιγμή που βρίσκεται στα μέσα της διεθνούς και εσωτερικής κρίσης. Την δημοσιεύουμε αυτούσια:

«O ΣΕΛΠΕ έχει επισημάνει ότι η συνεχής εκλογολογία, η οποία ανεπίκαιρα άνοιξε με το θέμα της Προεδρικής εκλογής, αλλά και οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δεν βοηθούν την οικονομία ιδίως τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσα μιας μεγάλης διεθνούς και εσωτερικής οικονομικής κρίσης.

Με την αναγγελθείσα εκλογική αναμέτρηση δεν θα σταματήσει η εκλογολογία αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον πρώτο γύρο, οπότε θα επακολουθήσει δεύτερος γύρος  εκλογολογίας και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για επίτευξη αυτοδυναμίας. Αλλά και στην περίπτωση που υπάρξει αυτοδυναμία δεν θα σταματήσει η εκλογολογία εάν δεν επιτευχθεί πριν από τις εκλογές συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2010.

Θεόδωρος Κ. Βάρδας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΛΠΕΕίναι φανερό πλέον ότι η πρότασή μας για πολιτική συναίνεση σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα της οικονομίας και κοινωνίας είναι όσο ποτέ επίκαιρη. Χρειάζεται άμεσα πολιτική συναίνεση, τουλάχιστον για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να σταματήσει η εκλογολογία έτσι ώστε οποιαδήποτε αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύψει να ξεκινήσει το πρόγραμμα της ανενόχλητη για μια τετραετία από την επομένη της εκλογής της.

Απαιτείται όμως και προεκλογική πολιτική συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στα κυρίαρχα θέματα της οικονομίας όπως το ασφαλιστικό, η ανεργία, η μείωση της κρατικής δαπάνης – σπατάλης, η σύλληψη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, το ενιαίο και σταθερό φορολογικό σύστημα με απλοποίηση των φόρων και κατάργηση του αναχρονιστικού ΚΒΣ, έτσι ώστε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, ελεύθερη από το πολιτικό κόστος, να προχωρήσει σε λύσεις άμεσης εφαρμογής και αποτελεσματικότητας.

Από την άλλη η διετής έγκριση παράτασης μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2012 από την Ε.Ε. απαιτεί την υποβολή ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού οικονομικού προγράμματος για την οικονομική ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Η αξιοπιστία όμως ενός τέτοιου προγράμματος επιβάλει  την ύπαρξη πολιτικής συναίνεσης.

Η οικονομία και το εκλογικό σώμα δεν αντέχουν μια στείρα αντιπαράθεση επιχειρημάτων και κομματικών αντεγκλήσεων.

Με εκτίμηση
για τον ΣΕΛΠΕ
Θεόδωρος Κ. Βάρδας
Πρόεδρος ΔΣ»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.