XBLOG logo @2x

Έκθεση: 70 χρόνια Ελληνική Ραδιοφωνία

Χθες, λίγο πριν πάω για τον πρώτο κυριακάτικο καφέ μου, σκέφτηκα να περάσω μια βόλτα από το Ζάππειο για να περιηγηθώ στους χώρους της έκθεσης «70 Χρόνια Ελληνική Ραδιοφωνία». Νομίζω πως είναι μια έκθεση που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Κανονικά η έκθεση τελείωνε χθες, αλλά απ΄ότι έμαθα πήρε παράταση μέχρι την Κυριακή 8 Φεβρουάριου.

Το 2008 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ημέρα που εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Εβδομήντα χρόνια δημιουργίας, με σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν και περνούν από τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Εβδομήντα χρόνια καταγραφής κάθε πλευράς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Εβδομήντα χρόνια μετά, η Ελληνική Ραδιοφωνία επιστρέφει στο Ζάππειο και στο χώρο απ΄όπου μεταδόθηκε η πρώτη εκπομπή με μια μεγάλη έκθεση που αφηγείται την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Οδηγός το πολύτιμο αρχείο της Ραδιοφωνίας που μας ταξιδεύει από το χτες στο σήμερα, αλλά και στο αύριο του μέσου, αφού η έκθεση καταλήγει στο ψηφιακό μέλλον του ραδιοφώνου.

Σίγουρα το μάτι σας θα πέσει πάνω σε ένα παλιό στούντιο ραδιοφώνου που υπάρχει στην αρχή της έκθεσης, καθώς και στα δεκάδες παλιά ραδιόφωνα που υπάρχουν στον χώρο. Αν, λοιπόν, έχετε λίγο χρόνο μην χάσετε την ευκαιρία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παλιό ραδιοφωνικό στούντιο

[photo by George]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.