Υπουργείο Ανάπτυξης: Προωθεί επιδότηση 300 ευρώ για απόσυρση παλιών κλιματιστικών

Air Condition

Με το ποσό των 300 ευρώ σκοπεύει να επιδοτήσει το υπουργείο Ανάπτυξης την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών με καινούρια, πιο φιλικά στο περιβάλλον, κάτι που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, που είναι και ο κύριος στόχος του υπουργείου.

Η εφαρμογή του μέτρου προγραμματίζεται για τα μέσα Μαΐου και θα διαρκέσει για ένα εξάμηνο, περίοδο που οι περισσότεροι καταναλωτές συνήθως αγοράζουν κλιματιστικά λόγω καλοκαιριού και η επιδότηση θα ισχύει για αγορά κλιματιστικού τεχνολογίας inverter.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει απλά να συμπληρώσουν μία αίτηση στο κατάστημα αγοράς και, αφού παραδώσουν το παλιό κλιματιστικό για απόσυρση, θα πληρώνουν την διαφορά από το κόστος του καινούριου.

Έπειτα τα καταστήματα θα απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να πιστωθεί η διαφορά.

[via]

7 Σχόλια
 • Avatar
  ΠΑΡΙΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ .ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΟΧΕΙΑΚΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΔΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ Ο ΚΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΤΖΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΤΕ???ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ .ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΧΘΕΣ!!!!! ΗΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΛΙΓΟ Η ΕΡΜΗ Η ΑΓΟΡΑ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

 • Avatar
  κων/νος

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ

 • Avatar
  Γιάννης Καρακατσάνης

  Κωνσταντίνε, θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Αν μάθουμε κι εμείς κάτι καινούριο θα επανέλθουμε με νέο post.

 • Avatar
  κων/νος

  Γιάννη ενδιαφέρομαι πολύ για αυτή την ενέργεια του Υπουργείου Αναπτυξης καθόσον έχω εταιρεία με κλιματισμό και θα ήθελα να ενημερωθω .Σε ευχαριστώ

 • Avatar
  Γιάννης Καρακατσάνης

  Νίκο, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία σχετικά με την επιδότηση για την απόσυρση παλιών κλιματιστικών.

 • Avatar
  nikos

  Καλημέρα
  Ασχολούμαι με τον κλιματισμό (η εταιρεία μου εδρεύει στον Πειραιά) και σήμερα το πρωί διάβασα το σχετικό άρθρο για την επιδότηση των κλιματιστικών και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
  α. Την αίτηση αυτή από που μπορώ να την προμηθευτώ και πότε
  β. η επιδότηση θα λαμβάνεται από το υπουργείο ή από κάποια τράπεζα

  Σας ευχαριστώ πολύ
  Νίκος Δρακόπουλος

 • Avatar
  24net.gr

  καλή κίνηση με διπλό όφελος
  1. εξοικονόμηση ενέργειας
  2. ελενχόμενη απόσυρση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα