XBLOG logo @2x

Barack Obama: Επενδύει στις πράσινες μεταφορές

Την ώρα που στην Ελλάδα σκεφτόμαστε ακόμα και να καταργήσουμε το υπουργείο Μεταφορών, στην Αμερική τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Μάλλον βλέπουν λίγο πιο μπροστά από την εποχή μας, προβλέποντας πως το μέλλον βασίζεται στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στις νέες τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του πακέτου Obama για την τόνωση της Αμερικανικής οικονομίας, το υπουργείο Εξωτερικών θα διαθέσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα μετατρέψουν την Αμερική σε πρωτοπόρο στον τομέα της υβριδικής τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος τον ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του στο Τεχνικό Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων Εdison στην Καλιφόρνια δήλωσε…

Μπορούμε να αφήσουμε τις θέσεις εργασίας του αύριο να δημιουργηθούν στο εξωτερικό ή να τις δημιουργήσουμε εδώ στην Αμερική και να θέσουμε τα θεμέλια για μακροχρόνια ευημερία.

Σύμφωνα με τον Barack Obama, με αυτό το σχέδιο η Αμερική θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου να απορροφηθεί ένα τμήμα των ανέργων της χώρας. Επίσης είναι σίγουρα ένας καλός τρόπος μείωσης της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

Εδώ στην Ελλάδα νομίζω πως σκεφτόμαστε κάπως διαφορετικά. Πολλές φορές αναρωτιέμαι και αν σκεφτόμαστε. Δεν βλέπω κάποιο κυβερνητικό σχεδιασμό προκειμένου να απορροφηθούν οι χιλιάδες άνεργοι που δημιουργούνται και αναμένεται να δημιουργηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Μήπως θα έπρεπε να επενδύσουμε κι εμείς σε νέες τεχνολογίες και σε νέους τρόπους διαχείρισης των ανέργων της χώρας;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.