Συνέλαβαν πιλότο ρωσικού πυροσβεστικού ελικοπτέρου για χρέος 600 ευρώ!

Πυροσβεστικό ελικόπτερο

Είναι πραγματικά από τις περιπτώσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι μυαλά κουβαλούν ορισμένοι! Η Βορειοανατολική Αττική έχει παραδοθεί κυριολεκτικά στις φλόγες που κατακαίνε χιλιάδες στρέμματα δάσους και κατοικίες, ζητάμε βοήθεια από γειτονικές χώρες οι οποίες μας στέλνουν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα. Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο μας έστειλε η Κύπρος, το οποίο είναι μισθωμένο από τη Ρωσία, για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Γύρω στις 10:40 χθες το πρωί λοιπόν το ελικόπτερο με τετραμελές πλήρωμα (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και δύο μηχανικοί) απογειώθηκε από την Κύπρο. Στις 13:00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου για ανεφοδιασμό, όπου σε έλεγχο διαβατηρίων που έγινε στο πλήρωμα, διαπιστώθηκε ότι ο συγκυβερνήτης χρωστούσε στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 600 ευρώ, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν!

Μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν ο υπουργούς Δικαιοσύνης της Κύπρου επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη και ο τελευταίος έδωσε εντολή να αφεθεί ο Ρώσος συγκυβερνήτης ελεύθερος, ώστε το ελικόπτερο να πετάξει για Ελευσίνα και να πάρει μέρος αμέσως στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Έτσι άσκοπα όμως πέρασαν 5 ώρες κατά τις οποίες το ελικόπτερο έμεινε καθηλωμένο στη Ρόδο, με αποτέλεσμα όταν έφτασε στην Ελευσίνα να μην πετάξει, αφού είχε πέσει το σκοτάδι και όπως είναι γνωστό τη νύχτα δεν γίνονται από αέρος επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Αυτές τις ώρες το ελικόπτερο αυτό θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει μερικές δεκάδες ίσως ρίψεις νερού στα μέτωπα της φωτιάς και να σώσει δέντρα και σπίτια, που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Ακόμα και σε τέτοιες στιγμές όμως υπήρχαν κάποιοι που “κόλλησαν” κυριολεκτικά στη γραφειοκρατία. Μήπως θα έπρεπε αυτοί που τον συνέλαβαν να επικοινωνήσουν απευθείας με το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συγκυβερνήτης και να συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων;

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η zougla.gr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

2 Απαντήσεις

  1. “Μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν ο υπουργούς Δικαιοσύνης της Κύπρου επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη και ο τελευταίος έδωσε εντολή να αφεθεί ο Ρώσος συγκυβερνήτης ελεύθερος, ώστε το ελικόπτερο να πετάξει για Ελευσίνα και να πάρει μέρος αμέσως στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.”
    Είμαι σίγουρος πως φεύγοντας πλέον απο την Ελλάδα, που δε θα τον χρειαζόμαστε άλλο, θα τον συλλάβουν και θα απαιτήσουν πληρωμή του πρόστιμου, αυξημένο φυσικά, με το νόμιμο τόκο για τις 2-3 παραπάνω μέρες…..
    Φαίνεται πως αυτή τη φορά η διαβίβαση της αλληλογραφίας μεταξύ των υπουργείων, λειτούργησε! Μπράβο παιδιά!

  2. ετσι ειναι η ελλαδα μας, η νεοελλαδα μας, που ειναι αναμικτη με τους σημερινους γειτονες μας, που ηταν εδω για 400 ολοκληρα χρονια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.