XBLOG logo @2x

Πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική: Νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Στις φλόγες η Βορειοανατολική Αττική

Η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου δημιουργεί συνεχώς αναζωπυρώσεις είναι: παραλία Βαρνάβα, από τη Λίμνη Μαραθώνα προς Άγιο Στέφανο, από Διόνυσο προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, στην περιοχή του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, από το Γραμματικό προς Σέσι και από το Γραμματικό προς Άνω Σούλι, από Βαρνάβα προς Καπανδρίτι και στο Λείριο Ίδρυμα, στην Καλλιτεχνούπολη.

Οι πυροσβεστικές μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες με αμείωτη ένταση. Από αέρος, συνολικά επεχείρησαν από το πρώτο φως της ημέρας και μέχρι το τελευταίο 12 Α/Φ, 8 Ε/Π, καθώς επίσης και τα δύο αεροσκάφη από την Ιταλία.

Διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι όλα τα εναέρια μέσα ήταν διαθέσιμα και επιχειρούσαν εκ περιτροπής καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκτός φυσικά από το χρονικό διάστημα που ήταν απαραίτητο για τον ανεφοδιασμό τους.

Εκτός από τη βοήθεια που καταφθάνει από την Κύπρο, με 70 πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά οχήματα, στην διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων προστίθεται επίσης ομάδα 70 εξειδικευμένων υλοτόμων από τη Βόρειο Ελλάδα, για τη δημιουργία των απαραίτητων αντιπυρικών ζωνών.

Σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυρκαγιές σε:

  • Κάρυστο
  • Ζάκυνθο
  • Σκύρο
  • Βοιωτία
  • Ελαιοχώρι Αχαΐας

Επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.