Σεισμός, σεισμόπληκτοι και σεισμολόγοι

Τον σεισμό χθες τον νιώσαμε, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. 6,5 ρίχτερ είπαν οι σεισμολόγοι, δύο νεκτροί, πολλοί τραυματίες κλπ… Εκείνη την ώρα δούλευα στον υπολογιστή μου στο σπίτι. Με το που ξεκίνησε ο σεισμός μπήκα κατευθείαν στο twitter μου και έγραψα το μήνυμα: «Σεισμός».

Λίγη ώρα μετά την έκανα προς παραλία για καφεδάκι. Επιστρέφοντας ενημερώθηκα για τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος και για την κόντρα των σεισμολόγων, όπως γίνεται κάθε φορά. «Τον είχαμε προβλέψει» λένε κάποιοι, μήνυση κατά σεισμολόγου διαβάζω ότι έκανε παλαιότερα ένας νομάρχης επειδή είχε κάνει προβλέψεις για σεισμό κλπ.

Πότε επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά; Θα υπάρξει ποτέ αρμονική συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και κράτους; Ή μια ζωή οι μεν θα είναι απέναντι στους δε;

Ενημέρωση σχετικά με τον σεισμό και ό,τι έγινε από χθες δεν παραθέτω εδώ, υπάρχουν τα πάντα στο zougla.gr, απ΄όπου προέρχεται και το παραπάνω βίντεο του απεσταλμένου του zougla.gr Παναγιώτη Σαββίδη στις σεισμόπληκτες περιοχές.

2 Σχόλια
 • Avatar
  Γιάννης Καρακατσάνης

  Και βέβαια όχι, πληροφορίες για πολλά θέματα παίρνω κυρίως από ξένα sites, αν και για το συγκεκριμένο απηχεί κυρίως προσωπική μου άποψη.

  Το να σκεφτεί κάποιος σχετικά με την ενέργεια που καταναλώνει ένα κινητό (γιατί σε αυτό υπάρχει ομοιότητα) δε χρειάζεται να το διαβάσεις αλλού, το καταλαβαίνεις και μόνος σου αν έχεις χειριστεί μερικά κινητά με τέτοιες εφαρμογές κλπ.

  [off topic σχόλιο, μπορούσες να είχες στείλει email για τέτοια ερώτηση-σχόλιο]

 • Avatar
  myPhoner

  Φίλε έπεσα τυχαία σε ένα κείμενό σου στο zougla για το iPhone, ρε φίλε μήπως αντιγράφεις λίγο το myphone.gr?

  Κάποιες εκφράσεις ήταν ίδιες, copy paste…

  Πρόσεχε λιγάκι, μην βάζεις το όνομά σου σε κείμενα άλλων… κρίμα είναι…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα