Ρωτήστε την Μιλένα Αποστολάκη (υποψήφια ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)

Μιλένα Αποστολάκη, υποψήφια βουλευτής Β΄Αθήνας, ΠΑΣΟΚ

Η Μιλένα Αποστολάκη, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας, απάντησε θετικά στην πρότασή μας για συνέντευξη στο xblog.gr, με ερωτήσεις που θα υποβάλουν και οι αναγνώστες του xblog. Τα σχόλια σε αυτό το post είναι ανοιχτά για να αφήσετε ελεύθερα τις ερωτήσεις που θα θέλατε να της κάνετε! Εμείς θα την συναντήσουμε την επόμενη εβδομάδα για να απαντήσει σε όσες περισσότερες ερωτήσεις γίνεται on camera, ενώ αμέσως μετά θα μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στο βίντεο που θα ανέβει στο xblog.

Βιογραφικό – Σταθμοί της Μιλένας Αποστολάκη

– 1989: Εντάχθηκε στην Νομική Υπηρεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας
– 1993: Εντάχθηκε στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, όπου υπηρέτησε έως το 1995.
– 2000: Στις εκλογές της 9ης Απριλίου εκλέχθηκε βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Β΄Αθήνας και στη συνέχεια της ανατέθηκε το υφυπουργείο Ανάπτυξης.
– 2001: Στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
– 2004: Με 175.567 εκλέχθηκε 1η βουλευτής Β΄Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ.- 2005: Εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μετά από συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου τον Μάρτιο.

Ρωτήστε την!

Παρακάτω στα σχόλια μπορείτε να γράψετε τις ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε στην Μιλένα Αποστολάκη. Η ίδια θα απαντήσει on camera σε συνάντηση που θα έχουμε μαζί της την επόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά θα δείτε το βίντεο με τις απαντήσεις.

11 Σχόλια
 • Avatar
  Χρήστος

  Καλησπέρα
  Πριν τις εκλογές του 2004 τα χαμηλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του, είχαν γίνει πολύ υπερόπτες, απαξίωναν τους ψηφοφόρους.
  Πως νομίζετε πως θα αντιδράσουν τώρα όταν θα ξανακυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ?

 • Avatar
  Αλέξανδρος

  Προς κ. Αποστολάκη: Ποια θεωρείτε τα 2 ή 3 κυριότερα προσωπικά επιτεύγματά σας ως βουλευτής τα 9 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος) που βρίσκεστε στη Βουλή;

  Και ποιο θεωρείτε το κυριότερο σφάλμα σας ως βουλευτής;

 • Avatar
  megasurf

  Μιας και οι 2 υποψήφιοι προθυπουργοί αναφέρθηκαν αρκετά στη μείωση της φοροδιαφυγής θα ήθελα να μας πείτε εάν προτίθεστε να ξαναχαρίσετε χρέη κάποιας επαγγελματικής ομάδας όπως έγινε σε πολλές ομάδες στο παρελθόν. Ποιο σκοπό εξυπηρετούν τέτοιες τακτικές; Επίσης θα ήθελα να μας πείτε εάν θα πρέπει να φορολογήσετε τις δραστηριότητες και τα ακίνητα της εκκλησίας. Πιστεύετε ότι πρέπει ακόμα και σήμερα τους υπαλλήλους της (αναφέρομαι στους παπάδες) να τους πληρώνει το ελληνικό κράτος;

 • Avatar
  Μάριος Ιωαννίδης

  Κυρία Αποστολάκη, γιατί ένας ψηφοφόρος της Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας της Αθήνας να βάλει σταυρό σε εσλας;

 • Avatar
  Panagiotis

  #

  1.Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «χαριστικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες, κακοδιαχείριση, σπατάλη, διαφθορά, έλλειψη μηχανογράφησης, έχουν βάλει το ΙΚΑ στο κόκκινο».
  Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεσμεύτηκε» για «βασική, αξιοπρεπή και δίκαιη σύνταξη για όλους», για «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους και, βέβαια, και για τη νέα γενιά».Νομίζω πωσ αντιφάσκει διότι ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανασφάλιστη Part time εργασία, ώστε να μειω8εί πλασματικά το ποσοστό της ανεργίας!!
  2.Εντείνονται οι πιέσεις προς την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη διαρθρωτικών και σκληρών μέτρων, ώστε να ανακάμψει η οικονομία για να μην υπάρξουν ακόμα πιο επώδυνες συνέπειες, από όσες έχει βιώσει η Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα.Ο επίτροπος κος Χοακίν Αλμούνια δήλωσε , ότι η Κομισιόν εξετάζει την Ελλάδα ως κράτος και όχι ως κυβέρνηση και ότι θα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα αυτά που δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και θα μειώσουν μόνιμα το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ,ο επικεφαλής της Standard & Poor’s για την Ελλάδα κ. Μάρκο Μρσνικ εξειδίκευσε τα μέτρα και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, τότε η S&P θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας.Τα μηνύματα που έρχονται τόσο από τις αγορές, όσο και από την Κομισιόν, δείχνουν ότι αν δεν εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, τότε το 2010 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από φέτος, με δεδομένο μάλιστα ότι θα πρέπει να εκτελεστεί ένα δανειακό πρόγραμμα της τάξης των 40-50 δισ. ευρώ τουλάχιστον.Παμε απο το κακο στο χειρότερο συμπερασματικά…Ποιές 8α πρέπει να ειναι οι προκλήσεις της νέας κυβέρνησης,εάν βγείτε εσείς;;;και μια τελευταία ερώτηση…
  3.«Ακραία και εκφυλιστικά για τη Δημοκρατία τα φαινόμενα του Δεκεμβρίου που πέρασε. Πρέπει να προφυλάξουμε την κοινωνική ειρήνη, την ηρεμία, την περιουσία, αλλά και την ζωή των πολιτών»», χαρακτήρισε τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβρη, ο Γ. Καρατζαφέρης κατά την επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ.Επιπλέον δήλωσε πως η Αστυνομία πρέπει να προστατευθεί.<<>

  Ευχαριστώ
  PS.ta idia rwtisa k stin alli upopsifia tou pasok,alla dn ta rwtisate k gia afto 8a i8ela n erwtithoun….

 • Avatar
  Geo

  Σύμφωνα με προγραμμα σας τα μερίσματα θα φορολογηθούν με την κλίμακα φυσικού προσώπου δηλ έως 40%.

  Εξηγήστε μου γιατί ενώ τώρα πληρώνω 32,5% συνολική φορολογία (25% στα κέρδη της ΑΕ & 10% στα μερίσματα) με εσάς θα πρέπει να πληρώσω έως 55% (25% στα κέρδη & έως 40% στα μερίσματα. Προφανώς η ΑΕ δεν έχει άπειρα έσοδα οπότε να θεωρήσουμε ότι μέρισμα σημαίνει κάποια εκατ. euro !!!

  Βοηθάει αυτό στην ανάπτυξη ή τελικά είναι μήνυμα ότι όποιος είναι ελ επαγγελματίας είναι ο ηλίθιος του συστήματος και πρέπει να πληρώνει συνεχώς το άχρηστο ελληνικό δημόσιο !!

  Παρακαλώ πείτε μου γιατί θα πρέπει να σας πληρώσω τόσο παραπάνω ή γιατί δεν θα πρέπει να μεταφέρω την εταιρία σε άλλη ευρωπαική χώρα με τρομερά σημαντικότερα μικρότερους συντελεστές φορολόγησης ή να προβώ πχ σε απολύσεις κλπ κλπ.
  Είμαστε 4-5 φίλοιπου έχουμε ΑΕ (τεχνικές εμπορικές & υπηρεσιών) και έχουμε πραγματικά αναστατωθεί !!

  Παρακαλώ μην μου απαντήσετε ότι τα κέρδη που θα επενδυθούν κλπ κλπ, προφανώς κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις όλα τα κέρδη για να ζήσεις οπότε θα φορολογηθούμε με συνετλεστή έως 55%. Το έχετε σκεφτεί τι θα γίνει στο ντιμπέιτ αν ερωτηθεί ο πρόεδρος και θα πρέπει να δικαιολογήσει το 32,5 ότι θα γίνει έως 55% ???

  Παρακαλώ στείλτε το και στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ για ενημέρωση !!!

 • Avatar
  Γεώργιος Σκευοφύλακας

  Έχω μία απλή ερώτηση να σας κάνω σε σας και στην παράταξη σας, Η Ελευθερίας του Λόγου είναι κάτι που μας το δίνει ο Θεός και είναι αδιαπραγμάτευτο και αμετάκλητο ή είναι κάτι που μας το επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος και αλλάζει η ερμίνα του, ως τη σημάνει να έχεις «Η Ελευθερίας του Λόγου» με κάθε κυβέρνηση;

  Δεν πιστεύω ότι θα έχετε το θάρρος να απαντήσετε στην ερώτηση μου, λόγο εάν μας πείτε ότι μας το δίνει ο Θεός, τότε όλα τα δικαστήρια που κάνουν οι Πολιτικοί και οι πολίτες για συκοφαντική δυσφήμηση θα πρέπει να πάνε στα σκουπίδια γιατί το δικαίωμα να εκφραζόμαστε μας το δίνει ο Θεός που είναι ανώτερος όλων μας!

  Εάν όμως μας πείτε ότι είναι κάτι το μας το επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος, τότε μας λέτε ότι εσείς και η παράταξη σας, δεν σέβεστε τον Θεό. Αυτό που μας βάζει κανόνες μας δίνει και το δικαίωμα, (Οι δέκα εντολές της Παλαιάς Διαθήκης #9. Ου ψευδομαρτυρήσεις)

  Εάν μας πείτε και τα δύο, τότε βάζετε το Σύνταγμα της Ελλάδος στο ίδιο επίπεδο με το Θεό, μόνο οι απιστεί θα τολμούσαν να πουν αυτό!

  Είμαι πολύ περίεργος εάν θα απαντήσετε καν στην ερώτηση μου. Το email μου είναι: George@inkarpathos.com.

  Μετά σεβασμό
  Γεώργιος Σκευοφύλακας
  Κάρπαθος

 • Avatar
  Μαριλένα Καμπουρέλλη

  κ. Αποστολάκη,
  Πώς θα εμποδίσετε τους ”καρεκλοκένταυρους” να πλησιάσουν την εξουσία και κατ΄επέκταση να ξεκινήσουν νέο χορό διαπλοκής;

  Υ.Γ. Σας συχγαίρω για την παρουσία σας όλα αυτά τα χρόνια. Μακάρι όλοι οι πολιτικοί να είχαν το δικό σας ήθος και να διατηρούσαν χαμηλούς τόνους. Αν και προέρχεται από έναν πολιτικό σας αντίπαλο πραγματικά ενσαρκώνετε το ”σεμνά και ταπεινά” περισσότερο από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

 • Avatar
  Τασος Kατ.

  Αφού και τα δύο κόμματα εφαρμόζουν κατά γράμμα τις οδηγίες της Ε.Ε. σε όλους τους τομείς για ποιο λόγο να μπούμε στο δίλημμα να επιλέξουμε κάποιο από τα δύο;
  Δεν υποστηρίζω αποχή γιατί η αποδυνάμωση θα έδινε ένα ισχυρό μήνυμα και στα δύο μαγάλα κόμματα.
  Επίσης, ακόμα και αν νικήσετε, ακόμα και αν αποκτήσετε αυτοδυναμία πώς αισθάνεστε που σας επιλέγουν ως το ‘μη χειρον βέλτιστον’;

 • Avatar
  Ειρήνη Παπαναστασίου

  Έχω κουραστεί να εκμεταλλεύονται το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης τα ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις! Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το θέμα αυτό; Μένω στο κέντρο της Αθήνας και βλέπω τη γειτονιά μου να υποβαθμίζεται καθημερινά!!!Ποια είναι η προσωπική σας άποψη πάνω στο ζήτημα;
  Ευχαριστω

 • Avatar
  Νίκος Γεωργίου

  Κυρία Αποστολάκη,
  Όταν ο ΟΟΣΑ ανακοινώνει πως το 2010 θα προστεθούν σε όλη την Ευρώπη 10 εκ. άνεργοι, όταν τα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη είναι 8% και στην Ελλάδα το 20% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της Φτώχειας, οι υπερ-βολικές και υπεραισιόδοξες δηλώσεις του κ.Παπανδρέου που οφείλονται; Σε άγνοια, αφέλεια ή σε απλή προεκλογική ”υποσχεσιολογία”;
  Με όλο το σεβασμό,
  ένας πολίτης

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα