XBLOG logo @2x

Ρίτσα Μπιζόγλη: «Έμαθα ότι χάνω το δελτίο από τα blogs»

Ρίτσα Μπιζόγλη

Συνέντευξη στην Αθηνά Γκόρου, η οποία δημοσιεύτηκε στο “On-Off” της σημερινής Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, έδωσε η Ρίτσα Μπιζόγλη. Το θέμα που κυριάρχησε όπως είναι λογικό ήταν η απομάκρυνση της δημοσιογράφου από το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αρχικά και η απομάκρυνση από το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου ύστερα. Η ίδια, όπως θα δείτε και παρακάτω, λέει ότι πληροφορήθηκε ότι χάνει το δελτίο από τα blogs, ενώ ο διευθυντής της Β. Παπαδρόσος την διαβεβαίωνε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Στην ερώτηση αν σκέφτεται να παραιτηθεί, η Ρίτσα Μπιζόγλη απάντησε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου είναι σε άδεια και μετά θα δει τι θα κάνει, λέγοντας ότι ό,τι κάνει θα το κάνει με αξιοπρέπεια και με τον επαγγελματισμό που την διακρίνει τόσα χρόνια.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε στο enet.gr.

Ποιος σε ενημέρωσε τότε για τις εξελίξεις;

«Εμαθα ότι χάνω το δελτίο από τα… blogs! Άκου τι έγινε: Έχοντας τις διαβεβαιώσεις μου, πάω την Παρασκευή στο γραφείο, ανοίγω τα blogs και διαβάζω ότι για το δελτίο “κλείδωσε” ο Σρόιτερ. Ταυτόχρονα, άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα από τους συναδέλφους που με ρωτούσαν τι γίνεται. Εγώ απ΄τη μεριά μου έλεγα, “Οχι, δεν είναι τίποτα, παιδιά. Τα ξέρετε αυτά. Φήμες. Γράφουνε για να γράψουνε”. Δεν μου λέει κανείς τίποτα ούτε στη σύσκεψη. Στις 9 το βράδυ, λοιπόν, κι αφού έχουν τελειώσει οι ειδήσεις, με φωνάζει ο διευθυντής μου: “Ξέρεις, αποφάσισα ότι δεν θα είσαι εσύ στα δελτία. Θα είναι ο Σρόιτερ”. Εκείνη την ώρα άρχισα να βλέπω πραγματικά τι συνέβαινε γύρω μου. Προτού δε μου ανακοινωθεί οτιδήποτε, είχαν ήδη προσλάβει δύο στυλίστες για τον αντικαταστάτη μου. Το ήξεραν οι blogers, τα μεσημεριανά, οι ενδυματολόγοι, και ο κόσμος όλος γενικά, εκτός από μένα».

Μετά χάνεις και το Σαββατοκύριακο. Από το ίντερνετ το έμαθες πάλι;

«Είχαν αρχίσει, πράγματι, πάλι να κυκλοφορούν φήμες. Με φώναξε τότε για άλλη μια φορά ο διευθυντής μου και μου είπε: “Αποφασίσαμε ο Μάνεσης να πάρει το Σαββατοκύριακο”. “Γιατί;” “Ετσι”. Αυτή ήταν η απάντηση, και μετά μου πρότεινε να κάνω δοκιμαστικό για την πρωινή εκπομπή ως συμπαρουσιάστρια, αφού ο κεντρικός παρουσιαστής είχε ήδη κλείσει. Μα τι δοκιμαστικό να κάνω; Εχω δοκιμαστεί σε όλες τις ζώνες του σταθμού, από τα ξημερώματα μέχρι τη νύχτα. Με τις φωτιές ήμουν στο στούντιο 11 ώρες καθημερινά. Τι να δοκιμάσω; Να δουν τι που δεν το ήξεραν και δεν το είχαν δει από μένα;»

Μου λες, δηλαδή, ότι βάσει σχεδίου σε οδηγούν στην έξοδο;

«Καταλαβαίνεις ότι σε διώχνουν με τον τρόπο τους. Κάποιος θέλει να γράψει το τέλος μου στον Alpha. Απλώς πιστεύω, λόγω των ετών που βρίσκομαι στο κανάλι, ότι έχω την πολυτέλεια να το γράψω μόνη μου».

Να το πούμε αλλιώς. Οι ξένοι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τον κάθε άνθρωπο. Ποιος είναι, τι έχει προσφέρει, τι αξίζει. Με ποιο κριτήριο πιστεύεις ότι αποφασίζουν να κόψουν την Μπιζόγλη ή όποιον άλλον;

«Ο Βασίλης Παπαδρόσος αποφάσισε και εισηγήθηκε στους Γερμανούς την απομάκρυνσή μου. Οσες φορές μίλησα με τους ιδιοκτήτες, μου είπαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα μαζί μου και πως κάνω πολύ καλά τη δουλειά μου. Ξέχασα, επίσης, να σου πω ότι, αφού γίνεται αυτό με τον Μάνεση, βγάζουν και δελτίο Τύπου, με το οποίο ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους χωρίς να αναφέρουν πουθενά τίποτα για μένα. Σαν να μην υπάρχω. Κι αυτό δεν το ήξερα. Μια δημο- σιογράφος με πήρε τηλέφωνο για να σχολιάσω το δελτίο και, βλέποντας ότι δεν γνώριζα τίποτα, μου έκανε τη χάρη και μου το διάβασε από το τηλέφωνο. Ετσι, για να μάθω, βρε παιδιά, τι γίνεται με τη δουλειά μου και το μέλλον μου».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.