Πόσο εξοικειωμένες είναι οι ελληνικές τράπεζες με τις επιταγές του Google AdSense;

photo by Brajeshwar on flickr

Μέχρι στιγμής, το διάστημα που είμαι “συνεργάτης” του διαφημιστικού προγράμματος της Google, προβάλλοντας διαφημίσεις στο xblog.gr, έχω λάβει γύρω στις 7-8 επιταγές. Όλες τις καταθέτω σε έναν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, σε ίδιο υποκατάστημα τις περισσότερες φορές.

Η διαδικασία είναι η εξής: Περνάω από την προϊσταμένη του υποκαταστήματος, βάζει μία υπογραφή με έναν κωδικό στην επιταγή και μετά πάω στο ταμείο για την κατάθεση στο λογαρισμό. Στο ταμείο δεν έχει υπάρξει ούτε μία φορά που η κατάθεση να γίνει γρήγορα, χωρίς ερωτήσεις του στυλ “Πώς την περνάω αυτή;” σε συναδέλφους ή προίστάμενο.

Συνήθως τα χρήματα δεσμεύονται για περίπου 5-7 ημέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα να καταθέσω ακόμη μία επιταγή AdSense, ρωτάω, όπως πάντα, την ώρα που ήμουν στο ταμείο “Πόσες ημέρες δεσμεύονται τα χρήματα;” για να πάρω την απάντηση από την κοπέλα στο ταμείο “30 ημέρες”!

Της εξηγώ ότι αποκλείεται να είναι έτσι, αφού όσες αντίστοιχες επιταγές έχω καταθέσει, τα χρήματα δεσμεύονται το πολύ για 7 ημέρες, ενώ ταυτόχρονα παρατηρώ ότι στην απόδειξη που ετοιμάζεται να μου δώσει να υπογράψω μου έχουν χρεώσει προμήθεια 1,50 ευρώ!

Εξηγώ λοιπόν πάλι ότι ούτε προμήθεια με έχουν χρεώσει ποτέ στο παρελθόν και κάπου εκεί αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι μάλλον έχει κάνει λάθος. Ρωτάει κάποιον ανώτερο, μάλλον υποδιευθυντή απ΄ότι κατάλαβα, κοιτάει την επιταγή, κάνει ένα τηλεφώνημα και τελικά η κατάθεση γίνεται κανονικά, όπως τις άλλες φορές, δηλαδή με δέσμευση των χρημάτων για 5-7 ημέρες και χωρίς προμήθεια 1,5 ευρώ.

Μου ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία και φεύγω απ΄το υποκατάστημα.

Όσοι χρησιμοποιείτε AdSense, τι καταστάσεις έχετε αντιμετωπίσει στα υποκαταστήματα των τραπεζών που τις καταθέτετε;

10 Σχόλια
 • Avatar
  JoDi

  Τα ίδια κι εγώ έπαθα σήμερα. Ενώ όλες τις προηγούμενες φορές έκανα κατάθεση την επιταγή της Google στην Εθνική χωρίς να μου ζητήσουν προμήθεια, σήμερα ο ταμίας περιχαρής μου ανακοίνωσε ότι έχει προμήθεια η κατάθεση 1 ευρώ. Φυσικά ακύρωσα την κατάθεση και πήρα πίσω την επιταγή….

  Μα καλά; Άλλοι κανονισμοί ισχύουν σε διαφορετικά καταστήματα της Εθνικής ή κάποιοι μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας;

  Ήμαρτον !

 • Avatar
  Pavlos

  Μπράβο ρε παιδιά!!!

  Εγώ πήρα εξόφληση μισθού με τραπεζική επιταγή από την Αγγλία και η Εθνική μου είπε 30-35 ημέρες για την εξόφληση.

 • Avatar
  asynadak

  Εγώ τις καταθέτω στην Εθνική. Συνήθως δεν ρωτάνε κανένα, δεν μου χρεώνουν προμήθεια και τα χρήματα δεσμεύονται για 2-3 μέρες!

 • Avatar
  Α.Μ.

  Κανενα προβλημα με Εθνικη. Την τελευταια φορα εκανα την καταθεση στην Κρητη σε ενα χωριό και δεν μοθ ειπαν τιποτα. 3 ημέρες κρατηση και αυτο ειναι ολο.

 • Avatar
  magica

  Eurobank εξυπηρέτηση στα γρήγορα χωρίς ερωτήσεις και προβλήματα
  Δέσμευση 3-5 μέρες
  προμήθεια όχι

 • Avatar
  Σ.Κ.

  Εγώ τις ρίχνω στο ΑΤΜ Alpha Bank – κατάθεση επιταγών, 3 μέρες valeur (δέσμευση), ούτε ερώτηση, ούτε ενόχληση, ούτε κρατήσεις.

 • Avatar
  Dr.Sato

  Έχω μια γνωστή σε τράπεζα και δεν έχω άγχος.. 🙂

 • Avatar
  internetakias

  Στην Πειραιώς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Πάντα ο/η ταμίας θα ρωτήσει τον διευθυντή πως την περνά αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Καθυστέρηση μια φορά είχε μόνο μια μέρα αλλά συνήθως 5 μέρες

 • Avatar
  Jimbo

  MILLENIUM bank 3 meres kathysterisi

 • Avatar
  editor

  Εγώ τις καταθέτω στην Alpha Bank χωρίς κανένα πρόβλημα ή καθυστέρηση. Τις δίνω απευθείας στον ταμεία μαζί με το βιβλιάριό μου και τις περνάει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα