ΟΤΕ: Απάντηση στην ανακοίνωση των Forthnet, Hellas Online, Tellas

ΟΤΕ Conn-X

Σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης τριών εναλλακτικών παρόχων σχετικά με διαφημιστική καμπάνια του ΟΤΕ, που προβάλλεται αυτές τις ημέρες για το conn-x, το νούμερο 1 ADSL στην Ελλάδα, και με στόχο την πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι:

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας έχει ήδη αποφανθεί από τις 5/12/2008 (Α/3848) για το δημιουργικό της συγκεκριμένης διαφήμισης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΣΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ομόφωνα έκρινε για τη διαφημιστική επικοινωνία: «στα πλαίσια της δημιουργικής ελευθερίας και του χιούμορ κινείται εντός των ορίων της δεοντολογίας και δε συνιστά απαξίωση των ανταγωνιστικών προϊόντων ή εταιρειών».

Η απόφαση αυτή του ΣΕΕ παραμένει σε ισχύ, όπως αποδεικνύεται και από νέα απόφαση του ΣΕΕ στις 6/3/2009 (Α/3931) όταν και πάλι οι τρεις εταιρείες είχαν προσφύγει εναντίον του ΟΤΕ για το ίδιο θέμα. Τότε, το ΣΕΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «έχουν ήδη κριθεί με την Α/3848/5.12.2008 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής όσον αφορά στο δημιουργικό μέρος».

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας είναι το όργανο αυτοδέσμευσης και τήρησης της δεοντολογίας στη διαφήμιση, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφημιστικών εταιρειών, διαφημιζομένων και ΜΜΕ.

2 Σχόλια
 • Avatar
  Pytheas

  Εξαιρετικό χιούμορ έχουν εκεί στον ΟΤΕ, όπως και τα φιλαράκια τους στην επιτροπή…είναι απίστευτο το πώς τη σκαπούλαραν πάλι!

  Πληροφοριακά έχω Forthnet, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και εξοικονομώ αρκετά χρήματα σε σχέση με τον ΟΤΕ!

 • Avatar
  Βακαλοπουλος Αθανάσιος

  Αληθεια τί πρόστιμο θα πρέπει να πληρώση η HOL σε πελάτη που εχει κανει α’ιτηση on line στις 10 Φεβρουαρίου και ακομη δεν εχει γίνει μεταφορά γραμμής απο δικά τους ,κατα τα λεγόμενά τους, λάθη΄……..μετα απο 50 ημερες ακριβώς κατάλαβαν οτι αθτή τη φορα το λαθος τους ηταν οτι αναφέραν στον ΟΤΕ οτι η γραμμή μου ειναι ISDN, ενώ στην αίτηση μου αναφερω οτι ειναι PSTN. Τα σχόλια δικά σας. Υπ’οψιν τους εχω δοσει και 4 πελάτες ακομα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα