Οι πρώτες διαδικτυακές συνεντεύξεις των υποψήφιων βουλευτών

Video Camera

Αυτές οι εκλογές, όπως έχω αναφέρει και σε άλλο post πριν μερικές μέρες, πιστεύω ότι θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον σε ότι αφορά το ρόλο που θα παίξει το internet: Περισσότερη ενημέρωση και θέματα σχετικά με τις εκλογές σε blogs και portals, διαφήμιση μέσω internet, διαδικτυακές συνεντεύξεις υποψήφιων βουλευτών και γενικότερα σχετικές δράσεις και δραστηριότητες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές μην ξεχνάμε ότι βάσει απόφασης του ΕΣΡ μπορούν να κάνουν μόλις δύο εμφανίσεις σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό (μία σε δελτίο ειδήσεων και μία σε εκπομπή), άσχετα με το αν θα τηρηθεί αυτό ή όχι, οπότε αρκετούς θα τους δούμε και σε διαδικτυακές συνεντεύξεις όσο πλησιάζουμε προς τη μέρα των εκλογών.

Το neolaia.gr ξεκινάει πρώτο (αν κάνω λάθος διορθώστε με) τις διαδικτυακές συνεντεύξεις με τους εξής υποψήφιους βουλευτές από τρία κόμματα:

 • Άρης Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ)
 • Άννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ)
 • Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ)

Εδώ και μερικές μέρες, μέσα από τρία διαφορετικά post, ο καθένας μπορεί να αφήσει σχόλιο με την ερώτησή του προς τους υποψήφιους βουλευτές, από τις οποίες λογικά θα επιλεγούν κάποιες που θα απαντήσουν οι υποψήφιοι on camera. Ναι, θα ήταν πάρα πολύ καλό να απαντήσει ο καθένας σε 30 – 40 – 50 ερωτήσεις, αλλά αυτό όπως είναι λογικό είναι αδύνατο.

Αν θέλετε να ρωτήσετε κι εσείς κάτι τα παραπάνω πρόσωπα, δεν έχετε παρά να αφήσετε την ερώτησή σας στο αντίστοιχο post του neolaia.gr, μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου:

Τις περισσότερες ερωτήσεις συγκεντρώνει μέχρι αυτή τη στιγμή ο Άρης Σπηλιωτόπουλος (περισσότερες από 80) και είναι λογικό αφού ήταν υπουργός Παιδείας, τομέας που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο και ειδικά τη νεολαία, ενώ κατά πολύ λιγότερες ερωτήσεις έχουν η Άννα Διαμαντοπούλου  (μόλις 14 έως τώρα) και η Ρένα Δούρου (8 ερωτήσεις).

2 Σχόλια
 • Avatar
  Γιάννης

  Να μας συγχωρέσουν οι προλαλήσαντες άλλα διεκδικούμε εμείς την πρωτιά.

  http://www.eviaportal.gr/electionsvideos.asp

 • Avatar
  exeisminima

  Αν ενδιαφέρει και η δική μας άποψη για τις διαδικτυακές συνεντεύξεις που πρώτο όντως ξεκίνησε το neolaia.gr είναι οι εξής:

  Καλέσαμε τους υποψήφιους της Βοιωτίας να συμμετάσχουν αλλά σε διπλή διαδικασία ερωτήσεων. Ανοικτά σχόλια σε ένα μόνο άρθρο και κλειστές ερωτήσεις στον καθένα ξεχωριστά με φόρμα επικοινωνίας.

  Ο λόγος είναι ότι τα τοπικά στελέχη της επαρχίας και δεν έχουν την εμπειρία του διαδικτύου αλλά και ο κίνδυνος οι ερωτήσεις να μην είναι σε αξιοπρεπές επίπεδο λιγοστεύει.

  Πάντως και για μας είναι ένα πείραμα για να δούμε πως αντιδρούν οι επαρχιώτες υποψήφιοι βουλευτές που δεν είναι προβεβλημένα στελέχη, όπως οι υπουργοί κλπ αλλά και πως θα αντιδράσει η τοπική κοινωνία.

  exeisminima

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα