Οδεύουμε προς το τέλος του 2008 κι όμως υπάρχει κόσμος που πεινάει! Γιατί;

Ακούω, βλέπω και διαβάζω σχεδόν καθημερινά για ανθρώπους που πεινάνε. Σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Είτε μιλάμε για Ελλάδα, είτε για Παρίσι, είτε για Ουγκάντα. Είναι ανεπίτρεπτο να βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έλευση του 2009 και να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε.

Άνθρωποι που δεν μπορούν να καλύψουν μία από τις βασικότερες ανάγκες για να επιβιώσουν. Είναι ανεπίτρεπτο να επιτρέπουν τα κράτη και οι ηγέτες όλου του κόσμου να υπάρχουν άνθρωποι και παιδιά που δεν έχουν να φάνε.

Λεφτά υπάρχουν, όσο και να μιλάμε για οικονομική κρίση.

Στην Ελλάδα δε, δε μπορώ να βλέπω παιδιά να τριγυρνούν στους δρόμους απροστάτευτα πουλώντας χαρτομάντηλα, αντί να πηγαίνουν σχολείο μαζί με άλλα παιδιά για να μορφωθούν και να έχουν ίσες ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο.

Υπάρχουν φιλανθρωπικοί οργανισμοί και επιφανείς άνθρωποι που προσφέρουν έργο. Απ΄ότι βλέπουμε όμως δεν αρκεί. Τι κάνει η εκκλησία; Με τις τόσες εκτάσεις γης, με την τόσο μεγάλη περιουσία; Τι κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, οι Μητροπολίτες και όλοι οι άλλοι που τρώνε με χρυσά κουτάλια και ντύνονται με ράσα χιλιάδων ευρώ, που από κάτω φοράνε πανάκριβα πουκάμισα;

Γίνονται κατά καιρούς, σε εορταστικές περιόδους περισσότερο, τηλεμαραθώνιοι αγάπης από τα ΜΜΕ κλπ. Ούτε αυτοί αρκούν, μαζεύονται χιλιάδες – εκατομμύρια ευρώ, τα οποία καλύπτουν κάποιες ανάγκες για x χρονικό διάστημα. Μετά τι γίνεται;

Το ξαναγράφω: Οδεύουμε προς το τέλος του 2008 κι όμως υπάρχει κόσμος που πεινάει! Γιατί;

[photo by ourcommon]

1 Σχόλιο
  • Avatar
    xristiana

    Συμφωνώ και εγώ με τα λόγια σου και δεν φτάνει μόνο αυτό,στις φιλανθρωπίες κάποια άτομα, μαζεύουν τα χρήματα αυτά,νομίζοντας πως θα πάνε για καλό σκοπό.Πού όμως σκορπούνται τα χρήματα προτού πάνε στα άπορα,φτωχά,με ειδικές ικανότητες κ.α. παιδιά? Περνούν από ξένα χέρια ανθρώπων για να πάρουν κι αυτοί ένα μερίδιο από το ποσό της συνησφοράς και έτσι το ποσό ώσπου να καταλήξει εκεί που πρέπει διαιρείται στα δύο ή ακόμα και στα τρία.
    Χριστιάνα Νικολάου από Κύπρο. 17.03.09

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα