Κοινός φορτιστής για τα κινητά τηλέφωνα από το 2010

Μέσα στο 2010 αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που θα εφαρμόζουν την τεχνολογία κοινού φορτιστή. Επιτέλους μετά από αρκετά χρόνια, δέκα μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός κοινού προτύπου φορτιστή για τις φορητές συσκευές, που θα ταιριάζει με όλα τα μοντέλα μέσω microUSB σύνδεσης.

Οι εταιρείες που έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής είναι οι ακόλουθες: Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion, Samsung, Sony Ericsson και Texas Instruments.

Μπορεί να ακούγαμε εδώ και χρόνια συζητήσεις και φήμες που ήθελαν τις εταιρείες να αναπτύσσουν ένα κοινό φορτιστή. Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται η πίεση που άσκησε στην αγορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ενδεχόμενο ρύθμισης του θέματος με ειδική νομοθεσία ήταν η αιτία της συμφωνίας μεταξύ των δέκα μεγάλων εταιρειών.

[via]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

3 Απαντήσεις

  1. Ε μα πια…πάμε διακοπές και θέλουμε 2 φορτιστές για 2 κινητά, ένα φορτιστή για το GPS, άλλο φορτιστή για το bluetooth ακουστικό, άλλο για τις μπαταρίες της φωτογραφικής μηχανής κ.ο.κ.

    Επιτέλους να γλυτώσουμε από βάρος και το ενδεχόμενο να ξεχάσουμε έναν από τους 10δες στο σπίτι!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.