Καρτοκινητά: Αντιδράσεις για την κατάργηση της ανωνυμίας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά. Για το θέμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Βασίλης Σωτηρόπουλος (elawyer), νομικός και ειδικός σε θέματα κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος είπε ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό, ενώ θα είναι αντισυνταγματικό, αφού δεν θα είναι σύμφωνο με την αρχή της αναλογικότητας.

Προσωπικά νομίζω ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα εφαρμοστεί στην πράξη. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται περισσότερα από 13.000.000 καρτοκινητά. Ναι μεν οι εταιρείες τεχνικά δηλώνουν έτοιμες να εφαρμόσουν κάτι τέτοιο, αλλά ας σκεφτούμε τι θα γίνει για παράδειγμα με τους ανηλίκους, που ναι μεν έχουν ταυτότητα, αλλά μπορεί να μην έχουν ΑΦΜ.

Απορώ πόσο αφελείς είναι οι κυβερνητικοί που σκέφτηκαν ότι με ένα τέτοιο μέτρο θα εμποδίσουν όσους θέλουν να προβούν σε εγκληματική πράξη, χρησιμοποιώντας καρτοκινητό.

Λες και ο εγκληματίας θα πάει να δώσει την ταυτότητα και το ΑΦΜ του για να πάρει καρτοκινητό. Αυτό το μέτρο ισχύει σε αρκετές άλλες χώρες, όχι όμως σε όλες, κάτι που σημαίνει ότι πολύ απλά ένας εγκληματίας φέρνει καρτοκινητό από άλλη χώρα φορτωμένο με χρόνο ομιλίας και κάνει μια χαρά ό,τι θέλει.

Συζήτηση για το θέμα της κατάργησης της ανωνυμίας στα καρτοκινητά γίνεται και στο γνωστό forum MyPhone.gr.

Update [25/2/2009 3:10]: Διαβάστε το post του e-Lawyer: Αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο η “επωνυμοποίηση” των καρτοκινητών

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

4 Απαντήσεις

  1. Πές τα Περικλή ετσι πρέπει να πάνε στο διάολο όλοι οι φασίστες και οι ψηφοφόροι τους

  2. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΙΤΑ ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΗΤΟΜΟ??? ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ?? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΖΜΟΥ ΘΕΣΗΣ ΚΙΝΙΤΟΥ ΣΕ ΕΓΓΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ?? ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ. ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΑΣΥΝΑΡΤΙΣΙΑ ΤΟ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΕΠΗΔΕΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΑ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙ. ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΙΝΙΤΟ ΣΤΗ ΚΑΘΕ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΠΟ Ε ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΨΗΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ… ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΚΟΜΟΙΡΗΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΡΤΟΚΙΝΙΤΟ ΤΟΥ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ΦΩΝΙΑΣ ΚΛΠ ΚΑΚΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΓΓΛΙΜΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΘΕΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΙΝΙΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΕ ΕΓΓΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΠΑΝΕ ΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΚΑΡΤΟΚΙΝΙΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ 3 4 ΚΑΡΤΕΣ?? ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΆΡΤΑ SIM ΕΠΩΝΥΜΗ? ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ. ΕΠΙΣΕΙΣ Ο ΣΟΡΙΝ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΡΤΟΚΙΝΙΤΟ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΙ?? Ο ΠΑΣΑΡΗΣ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΡΤΟΚΙΝΙΤΟ?? Η 17Ν ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 80 90 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2002 ΔΡΟΥΣΕ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΙΤΑ??? ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 90 ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΙΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ?? ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΕΙΤΑΝΕ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΙΝΙΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ??? ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΥΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ?? ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΡΚΟΥΔΑΙΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΟ 93 ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΔ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΙΡΙ ΑΣ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΕΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΚΕΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΡΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΥΡΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΓΓΛΙΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΝΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΤΙΡΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΙΤΑ ΤΙ ΕΠΙΦΙΛΑΞΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ??? ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΟΘΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗΣ ΟΠΩΣ Η ΓΑΛΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΗΤΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΤΙΜΟ Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΟΛΟΙ. ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΑ. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Μ…. ΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  3. Εμένα πάντως μου αρέσουν κάτι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που όλα τα συστήματα χρησημοποιούν βιομετρική για αναγνώριση και στη παράκληση “παρακαλώ πλησιάστε για αναγνώριση ίριδας” ο εγκληματίας βγάζει από μία σακούλα το φρεσκοκομένο κεφάλι του πιστοποιημένου χρήστη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.